Financieel spreekuur in het gemeentehuis voor mensen met probleemschulden

Geldautomaat van de Rabobank
Foto: Onbekend

Schuld Hulp Maatje (SHM) is er om particulieren te helpen financieel zelfstandig te zijn. Het ‘maatje’ helpt om de weg te zoeken uit de wirwar van schulden, of om daar uit te blijven.

“Wij kunnen helpen met vraagstukken rondom financiĆ«n en schulden. Het is altijd vertrouwelijk, de persoon in kwestie blijft zelf de regie houden en blijft verantwoordelijk voor de eigen geldzaken”, vertelt Jan Derkman, coƶrdinator van SHM.

Er wordt ingezet op gedragsverandering en de samenwerking met verschillende instanties. “We hebben veel kennis over de verschillende instanties die er zijn op het gebied van schuldhulpverlening. Het gaat hier om integrale schuldhulpverlening: wij kunnen doorverwijzen naar instanties als stadsbank en bijvoorbeeld maatschappelijk werk. Dit gaat altijd in overleg en met goedkeuring van de persoon in kwestie”, aldus Derkman.

Wethouder Roy de Witte van de gemeente Tubbergen is enthousiast over de werkwijze van Schuld Hulp Maatje. “We zijn al even geleden gestart met schuldhulpmaatjes en inmiddels hebben ze in de gemeente Tubbergen hulp kunnen bieden aan verscheidene inwoners, met een passende oplossing voor diverse problemen. Ik ben erg blij met deze inzet en zal dit blijven steunen.”

Wanneer is het spreekuur?

Het spreekuur vindt elke donderdag in de oneven weken plaats van 09.00 uur tot 10.00 uur in het gemeentehuis te Tubbergen. Een afspraak maken is niet nodig; iedereen mag zich melden bij de receptie.

Aan de hulp van een SHM zijn geen kosten verbonden. In de bouw- en schoolvakantie heeft het spreekuur aangepaste tijden.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden