‘Geen handtekening, geen kampeerfeestje’

Eieren met spek voor Tubbergse kampeerders
Foto: Gemeente Tubbergen

De gemeente Tubbergen wil strenger toezien op ‘wilde’ kampeerfeesten, die met name gedurende de zomermaanden in het buitengebied door jongeren georganiseerd worden.

De jonge kampeerders worden verzocht eerst een aantal spelregels te ondertekenen, voordat er gekampeerd kan worden. De regels voor het kamperen zijn opgesteld naar aanleiding van een onlangs gehouden bijeenkomst. De gemeente nodigde die avond kampeerders, ouders en grondeigenaren van de kampeerplek uit om samen in gesprek te gaan over de kampeerfeesten. Met elkaar hebben zij een aantal spelregels opgesteld die verschillende partijen moeten ondertekenen, voordat jongeren kunnen kamperen. Burgemeester Haverkamp: “We zijn als gemeente enthousiast over de kampeertraditie en juichen het kamperen toe. Maar wel op basis van goede afspraken. De spelregels zorgen ervoor dat we er allemaal plezier aan beleven en dat iedereen weet wat wel en niet is toegestaan bij kampeerfeesten. Veiligheid en gezondheid staan voor ons bovenaan het prioriteitenlijstje. Niet tekenen, betekent dan ook: geen kampeerfeest!”

Spelregels ondertekenen

Vanaf maandag 25 juni liggen de spelregels klaar bij de receptie van het gemeentehuis in Tubbergen. Die regels moeten worden ondertekend door zowel een vertegenwoordiger van de kampeergroep als één van hun ouders (contactouder), de grondeigenaar en de gemeente.

Het ingevulde formulier dient voor aanvang van het kampeerfeest weer te worden ingeleverd bij de receptie in het gemeentehuis van Tubbergen.

Reacties

article
60501
De gemeente Tubbergen wil strenger toezien op ‘wilde’ kampeerfeesten, die met name gedurende de zomermaanden
https://tubbergen.nieuws.nl/gemeenteberichten/20180623/geen-handtekening-geen-kampeerfeestje/
2018-06-23T19:09:53+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2017/07/19182931/IMG-20170719-WA0005-e1529773745885.jpg
Politiek