Op hoes an veur… Tubbergen Reünie?

Foto:

In het kader van ‘Tubbergen Bruist’ heeft de gemeente voor een periode van 2 jaar evenementencoördinator Kirsten Meijer aangesteld die sinds april dit jaar vooral aanjaagt, initieert en coördineert. 

Onder het motto ‘Op Hoes An Veur…’ start het Twents Bureau voor Toerisme (TBT) dit najaar met een campagne voor de Twente Reünie 2014. Met de reünie wil het TBT alle Tukkers, overal ter wereld, verleiden om in 2014 naar de regio te komen voor een kort of lang verblijf. Het binnenhalen van de ’toeristische gast’ staat voor het TBT bij haar werkzaamheden centraal. Deze keer wordt de aandacht verlegd naar de (voormalig) inwoners. Immers, echte ambassadeurs zijn de Twentenaren zelf. Er is altijd een reden om Twente weer te bezoeken. Van geboorte tot begrafenis en van dorpsfeest tot reünie. Om rust te vinden, de kroeg op te zoeken, met oude studievrienden te stappen, vakantie te vieren of bekenden te treffen. Er is altijd een reden voor de geboren Tukker en oud-Twentenaren (van studenten tot werknemers), om weer even naar Twente te komen. Er gaat niets boven een echt bezoek en dat wil het TBT in 2014 stimuleren.
De Twente Reünie duurt formeel gezien een jaar lang, maar het hoogtepunt vindt plaats in het laatste weekeinde van juni 2014. Tijdens dit weekeinde wordt in samenwerking met IrisVisie en Twente Milieu de zogenoemde Twente Picknick 2014 gehouden. Een bijzondere picknick die economische spin-off moet opleveren en toeristen/recreanten op een innovatieve en duurzame manier in aanraking moet brengen met wat Twente te bieden heeft. Bovendien wordt met de picknick geprobeerd om het wereldrecord ‘meeste picknickers tegelijkertijd’ te verbreken. Iets dat nu met bijna 25.000 picknickers op naam van het Spaanse Sevilla staat.
Tubbergen Reünie
Evenementencoördinator Kirsten Meijer: “Met nog vers in mijn geheugen de reünie ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van het Twents Carmellyceum die meer dan 2.000 bezoekers trok, is het wat mij betreft tijd voor de Tubbergen Reünie. Ik denk aan een dorpsreünie voor Tubbergenaren en oud-Tubbergenaren in de vorm van een groot opgezet dorpsfeest waarbij scholen, verenigingen, café’s hun eigen reünie tijdens het laatste weekeinde van juni 2014 gaan organiseren met als afsluiting de picknick. Want het is natuurlijk leuker om tijdens je bezoek aan Tubbergen ook andere (oud)-Tubbergenaren te ontmoeten die voor een reünie van bijvoorbeeld TVC ‘28, Jolly Jumpers, Dynamo of het jongerenkoor in Tubbergen gekomen zijn. Dat moet dan wel op elkaar afgestemd worden. Met unieke plekken binnen onze gemeente kan Tubbergen bovendien een prachtig decor vormen voor het organiseren van een picknick waar o.a. de toeristisch / recreatieve ondernemers, horeca en winkeliers van kunnen profiteren. Om in te haken op het project van TBT en mee te kunnen liften op de campagne, is de Tubbergen Reünie een unieke gelegenheid om aan de bezoekers in Twente te laten zien wat Tubbergen te bieden heeft.”
Oproep
“Samen met partners in het bedrijfsleven, verenigingen, scholen, wil ik graag dat mensen met ideeën komen om het geheel in Tubbergen te laten groeien. De uitdaging is om verbindingen te leggen en in te spelen op het Tubbergse saamhorigheidsgevoel. Daarom roep ik belangstellenden op om deel te nemen en mee te denken over het vormen van verschillende organisaties/commissies, zodat hier in Tubbergen volop reünie-plannen kunnen worden gemaakt voor de dorpsreünie. Ik hoop dat bedrijven, verenigingen, scholen, organisaties en dergelijke op allerlei manieren willen meedoen aan de Tubbergen Reünie in 2014 en dat ze met het thema aan de slag willen gaan”, aldus Meijer.
Wilt u meedenken?
Heeft u belangstelling om mee te denken, neem dan contact op met Kirsten Meijer, evenementencoördinator VVV/gemeente Tubbergen. Contactgegevens: tel. 06-30633084 of e-mail: [email protected]
Cookieinstellingen