Winnaar fotowedstrijd Glasrijk blij met nieuwe smartphone

Rens Kingma is uitgeroepen als winnaar van de twitter-fotowedstrijd die begin oktober tijdens Glasrijk 2013 werd georganiseerd. Vanmiddag kreeg de 14-jarige inwoner van Borne namens het bestuur van Glasrijk en uit handen van wethouder Gerrit Ophof in het gemeentehuis in Tubbergen een nieuwe smartphone uitgereikt.De winnende foto voldeed volgens de vakjury het beste aan de opdracht om tijdens Glasrijk een foto te maken van een kunstvoorwerp waarin een perspectief is verwerkt.

Rens Kingma, kleinzoon van oud-slager Gerard Hulshof, maakte de winnende foto bij het glaskunstwerk van Marinke van Zandwijk op het gazon voor woon- en zorgcentrum De Eeshof in Tubbergen. Op de foto duwt een meisje een houten wagentje waarop een geblazen glazen bol ligt. Door het verwerkte perspectief in de foto lijkt het alsof het meisje heel klein is en het kunstwerk heel groot.

De jury, o.a. bestaande uit Fotostudio Visschedijk, was unaniem in de aanwijzing van de winnaar. Ondanks de mooie foto’s die zijn ingestuurd, vertolkte de foto van Rens het woord ‘perspectief’ het beste.

df1jcitmpg6d58y3ek7ha5bnq

De twitter-fotowedstrijd werd dit jaar voor de eerste keer georganiseerd en zal voortaan een vast onderdeel van Glasrijk Tubbergen uitmaken. De organisatie van Glasrijk wil hiermee vooral de jeugd uitdagen eens op een andere manier op Glasrijk te gaan kijken.

In totaal bewezen 40 inzenders, sommige met meerdere foto’s, hun creativiteit en deelden verrassende foto’s via Twitter. De foto’s waren tijdens Glasrijk als diavoorstelling te zien in een aantal horecagelegenheden in Tubbergen. De techniek achter de twitter-fotowedstrijd was in handen van Itmundi en EP:Eppink, de smartphone werd ter beschikking gesteld door Phonehouse in Tubbergen.

r2y7beiyj75unh814eyepx9mg

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen