BGT: Iedere ondernemer mag lid worden

Foto:

Eind vorig jaar maakte de grootste ondernemersclub van de gemeente Tubbergen, de BGT (Bedrijvencontact Gemeente Tubbergen), al bekend dat het een ruimer ledenbeleid gaat voeren. “We hebben ons ledenbeleid verbreed. Geen beperkingen meer op branche. Iedereen die zich verbonden voelt met de BGT mag lid worden vanuit de gedacht dat we elkaar in onze gemeente keihard nodig hebben in de samenwerking”, aldus voorzitter Erik Jutstra.De eerste nieuwe leden hebben zich inmiddels aangemeld, wat het ledenbestand rond de 150 brengt. Gisteravond waren er daarvan zeker 100 aanwezig bij Zalencentrum Morshuis, voor de traditionele nieuwjaarsreceptie.

Jutstra besprak in Albergen o.m. plannen ter vernieuwing van de ambassadeursprijs. “Het concept voor de nieuwe vormgeving is in een afrondende fase. De bedoeling is om kandidaat-ambassadeurs op een eigentijdse wijze te presenteren. Te denken valt aan een virtueel platform”, legde de voorzitter uit. “Voor het verkrijgen van breed draagvlak van de ambassadeursprijs willen we inwoners en ondernemers de kans geven via internet te stemmen op de kandidaat van hun voorkeur. Dit vergroot volgens ons eveneens de maatschappelijke betrokkenheid. In samenwerking met de gemeente Tubbergen zijn we op zoek naar de financiering van dit platform.”

Dat samenwerken met de overheid niet altijd eenvoudig is, vatte Jutstra vervolgens fijnzinnig samen. “We hielden in 2013 de vinger aan de pols naar de gemeente. Kritische gesprekken overĀ  uitbreiding van bedrijventerreinen, het beleid t.a.v. de kernen, het gemeentelijke aanbestedingsbeleid en andere beleidsterreinen die u als ondernemer raken. In deze gesprekken hebben we altijd geprobeerd de stem van ondernemend Tubbergen – en dan heb ik het over de gehele gemeente Tubbergen – te laten horen. Soms moeilijke, tegenstrijdige belangen; wel met de intentie om zaken beter te maken. De gesprekken zijn soms scherp, maar wel over en weer constructief.”

Voor dit jaar staan sowieso al 2 bedrijfsbezoeken op de agenda van de BGT: Lesscher IT (22 april) en Van Merkesteijn (16 september).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen