Twents Midzomernachtfeest sowieso op herhaling

Foto:

Afgelopen zaterdag ging het Twents Midzomernachtfeest ten doop. Een avond waarbij de bezoekers genoten van verschillende muziekstijlen, gezelligheid en eten en drinken bij Kampkuiper te Harbrinkhoek. De entree was gratis.Muziekvereniging De Eendracht uit Almelo had een uniek programma samengesteld, variërend van ‘Out of Africa’ en Glenn Miller tot songs van Tina Turner, Michael Bublé en medleys van Marco Borsato, Jan Smit en Nick & Simon. Een aantal nummers werd samen met de band Eendracht New Style ten gehore gebracht, met zang van Sanne Aarnink en Walter Snijders. Zo ontstond een fantastische mix van ‘pop meets harmony’.

Het ondergaan van de zon op deze ‘langste dag van het jaar’ werd aangekondigd door popkoor Ambiënte uit Geesteren, met een fraaie vertolking van ‘Africa’ van Toto, inclusief bijpassende geluids- en lichteffecten. Het koor vervolgde het programma met een boeiende afwisseling van verschillende muziekstijlen.

Afsluiting
Winnaars van ‘The Voice of Almelo’ zorgden voor indrukwekkende intermezzo’s. Hieke Aman, met een prachtige vertolking van Anouk’s liedje ‘Sacrifice’ en Jasper v/d Deen die ‘Liefs uit Londen’ van Blöf ten gehore bracht. Daarnaast zorgde ook het samenspel tussen de diverse koren en orkesten voor indrukwekkende uitvoeringen. De muziek werd ondersteund met foto- en filmbeelden via een groot videoscherm.

Het Twents Midzomernachtfeest werd feestelijk afgesloten door New Edition uit Tubbergen. Deze jazz bigband speelt naast traditionele bigband muziek ook pop, soul, funk, latin, disco en zelfs Nederlandstalige muziek.

Op herhaling
Naast de muzikale bijdrage werden er door Kampkuiper arrangementen aangeboden, waarbij kon worden genoten van speciaal biersoorten, wijnen, borrelgarnituur of een meergangen-diner. En dat sloeg goed aan, zo constateerde ook Philip Kampkuiper, die zo’n 400 bezoekers welkom mocht heten. “Gezien het succes organiseren we het sowieso volgend jaar weer. Waarschijnlijk op het grasveldje, want dit is haast te klein zo. Daar is meer ruimte, perfect dus.”

2014-06-21-20

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen