Noabers laten klanken harmonieus samensmelten

Er vond gisteravond een uniek concert plaats, georganiseerd en uitgevoerd door de ‘noabers’ Dr. Schaepmanharmonie uit Tubbergen en Harmonie Caecilia Ootmarsum. Een grote orkest van zo’n 70 muzikanten bestaande uit de muzikanten van de orkesten van beide verenigingen, verzorgde het concert op het kerkplein in Ootmarsum. Hier wordt dit weekend het NK Wielrennen gehouden, een mooie aangelegenheid om de bijzondere samenwerking te onderstrepen.Het concert was een mooie samenwerking in de sfeer van en een voorbeeld voor de gemeentelijke samenwerking tussen Tubbergen en Dinkelland. En zoals het hoort in een goede samenwerking is ook hier het principe 1+1=3 van toepassing. De dynamiek van het samenvoegen van 2 orkesten is in de afgelopen maanden tijdens de maandelijkse repetities bewezen. Er wordt geprofiteerd van elkaars kwaliteiten en de muzikanten weten elkaar op een hoger muzikaal niveau te brengen. Allen spelen dan ook met veel plezier en enthousiasme samen. Deze goede samenwerking was er eveneens bij de beide dirigenten, Jan Geuke van Harmonie Caecilia en Kimmy Reef van de Dr. Schaepmanharmonie. Met hun professionele en vakkundige inbreng is het gelukt een uitdagend, boeiend en muzikaal prikkelend programma samen te stellen en uit te voeren.

Er was een groot podium opgebouwd voorzien van licht- en geluidsinstallatie waarop het orkest een zeer divers en vooral herkenbaar programma zal brengen. Muziek van onder andere Johannes Brahms, Elvis Presley, Ennio Morricone en Tower of Power werd afgewisseld met onder meer Braziliaanse muziek, een prachtige Spaanse paso doble en The Second Waltz, vooral bekend geworden door de uitvoering van Andre Rieu.

can3wu00t7kvpixxavgnnuym1

Het intermezzo werd verzorgt door Sandra Abbink en Frank Droste. Zij zijn inmiddels zeer bekend in de regio en staan garant voor een hoog muzikaal niveau.

De slagwerkgroepen van beide verenigingen brachten zowel individueel als gezamenlijk enkele werken ten gehore, onder andere met muziek van Phil Collins. De slagwerkgroep van de Dr. Schaepmanharmonie staat onder leiding van Jaap Hazewinkel, die van Harmonie Caecilia Ootmarsum werd geleid door van Eric Blom. Naast de zelfstandig uitgevoerde werken ondersteunden de slagwerkgroepen ook enkele stukken van het orkest voor een spectaculaire aanvulling.

De finale bestond o.a. uit het door Sandra Abbink gezongen I’ve got the music in me, een stuk dat haar zowel in muzikaal opzicht als qua levensfilosie op het lijf geschreven is. Na het concert kon er door muzikanten en publiek nog gezellig worden gekletst. Zij en haar directe ondersteuning, in de persoon van muzikale omnivoor Frank Droste, speelden en zongen ook toen nog een aantal nummers.

Het concert bleek een welkome aanvulling zijn op het NK Wielrennen, dat dit weekend gehouden wordt in Ootmarsum. In verband met het wielerfestijn liet de bereikbaarheid van het kerkplein overigens wel wat te wensen over.

xx3v03tls25rztvwzy8e8yhjd

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen