Albergse bezorgt buurvrouw (87) mooi dagje uit

Foto:

Waar een simpele vraag tot kan leiden… Het initiatief dat een inwoner van Albergen nam om haar buurvrouw op leeftijd een mooi dagje te bezorgen, viel erg in de smaak bij de hulpverlenende instanties. En het leidde tot een gezellig dagje uit, voor beide.

Onlangs kreeg de Stichting Welzijn Tubbergen (SWT) de vraag of ondersteuning geboden kon worden bij het regelen van een rolstoel. Een inwoonster uit Albergen had het idee haar 87-jarige buurvrouw een mooi en gezellig dagje uit te bezorgen. Daarvoor was een rolstoel nodig en deze had ze niet tot haar beschikking. Gelukkig werd de weg naar de SWT snel gevonden. Daar werd enthousiast gereageerd op de hulpvraag. “Want het is gewoon prachtig dat er mensen zijn die op deze wijze ouderen een gezellige dag willen geven”, zo laat seniorenadviseur Simone Busscher weten.
Vanuit de SWT werd weer een telefoontje gepleegd met het uitleenpunt van ZorgAccent. Ook zij vonden dit een leuk initiatief en werkten graag mee door een rolstoel beschikbaar te stellen. Zo kwam het dat de 87-jarige samen met haar buurvrouw kon genieten van een heerlijke dag in Ommen. Busscher: “Kortom, durf te vragen… dit is een mooi voorbeeld van hoe samenwerking tussen burgers en professionals tot blije gezichten kan leiden!”