[email protected] van start op 6 basisscholen

Foto: Provincie Overijssel

De zomervakantie zit er weer op en dat betekent dat de scholen weer zijn begonnen. Ook tijd voor buurtsportcoach Johan Rijke om het nieuwe concept [email protected] te introduceren binnen 6 scholen van TOF (Tubbergse Onderwijsfederatie).

[email protected] GYM is een concept waarbij leerkrachten begeleiding krijgen van een buurtsportcoach en daardoor ondersteund worden. De lessenreeksen worden uitgeschreven door de buurtsportcoach, leerkrachten worden geïnstrueerd en begeleid bij het geven van de gymlessen.
 
Vanaf dit schooljaar (2014-2015) is Johan Rijke, samen met Pepijn Oude Alink, gestart met het [email protected] GYM-concept in Geesteren, Mariaparochie, Langeveen, Reutum, Vasse en Tubbergen (De Marke). “Veelal proberen we na te streven om zoveel mogelijk sportspecifieke gymlessen te verzorgen, waarbij we ook sportverenigingen benaderen om hierin te ondersteunen. Zodoende hopen wij op leuke, leerzame en motiverende gymlessen waardoor kinderen enthousiast worden voor een sport.”
De Mariaschool in Reutum maakt graag gebruik van het aanbod van de buurtsportcoach. “Op deze manier kunnen we zowel onze leerlingen als leerkrachten professionele ondersteuning bieden bij de gymlessen die gegeven worden. Het brengt variatie en geeft een boost aan de kwaliteit van onze bewegingslessen. Daarmee zijn we natuurlijk uitermate content”, aldus Gerard aan de Stegge van Mariaschool Reutum.
Ook Tom Alink van basisschool St. Alphonsus in Mariaparochie is enthousiast. “Wij vinden het van belang dat ons bewegingsonderwijs uitdagend is en bijdraagt aan een positieve ontwikkeling van onze leerlingen.”
Benieuwd wat de buurtsportcoaches nog meer doen? Maandelijks wordt er een nieuwsbrief verstuurd. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan door een mailtje te sturen naar [email protected].