Popkoor Ambiënte en Gemengde Koor willen publiek ‘wegblazen’ tijdens optredens

Foto:

Voor de eerste keer worden de Music Days gehouden bij Erve Kampboer. Zaterdag 20 september treden er 3 live-bandjes op, daags erop is er een supergezellige Noabermarkt en zullen de Geesterse koren hun opwachting doen tijdens Enjoy The Music. Deze week uitgelicht, de laatste 2 koren: Popkoor Ambiënte en het Gemengde Koor.

Het Geesterense Popkoor Ambiënte is in de regio al een begrip geworden. Het popkoor bestaat sinds maart 2003 en staat bekend als een sprankelend en enthousiast koor, dat bestaat uit zo’n  45 zingende leden. De passie voor muziek staat centraal bij dit koor en dirigent Hans Lammers is met zijn kennis en liefde voor muziek, gedreven om tijdens elk concert het onderste uit de kan te halen bij alle leden. En dat  zie je ook zeker terug in de optredens van Ambiënte. Natuurlijk wordt het koor begeleid door een vast combo van 4 muzikanten die met verve en plezier hun muzikale kwaliteiten ten gehore brengen en hiermee een fijne ondersteuning zijn van de zangers en zangeressen.
Tijdens elk concert streeft het koor naar om een kwalitatief hoogstaand, uitdagend en gevarieerd programma te brengen. Het repertoire bestaat uit moderne Engelstalige en Nederlandstalige popmuziek, maar ook gospels, rock, Afrikaanse en Spaanse invloeden komen aan de orde in het afwisselende repertoire, soms zelfs met een vleugje nostalgie naar de 80-er en 90-er jaren. Nummers worden zonder uitzondering 5- tot 6-stemmig gezongen.
Kwaliteit, sfeer en humor zijn onmiskenbaar de kenmerken van Ambiënte. De uitnodiging om tijdens de Geesterse korendag Enjoy the Music hun muzikale noot bij te mogen dragen is het koor dan ook op het lijf geschreven. “Een heel goed initiatief en zeer de moeite waard”, geeft het popkoor Ambiënte aan. De gezelligheid, de muzikaliteit en de sfeer rondom het mooie en rustieke dorpshuis Erve Kampboer zal wat hen betreft dan ook zeker een succes worden.
ambiente-1
Gemengde koor
Het gemengde koor is een kerkkoor die met hun zang de vieringen muzikaal ondersteunen in de kerk. Of het nu missen, avondwakes of afscheidsvieringen zijn, het gemende koor vindt het altijd mooi en goed om op deze wijze een bijdrage te kunnen leveren.
Als koor houdt het gemengde koor ervan om af en toe eens een muzikaal uitstapje te maken. Zo hebben zij dit jaar gezongen in Beek bij Pastoor Jansen en in de kerk van Vilsteren bij ‘Een dagje mooi Vilsteren’. In het verschiet staan nog het zingen bij een viering op De Eeshof en natuurlijk Enjoy The Music.
Het repertoire is zeer gevarieerd. Van het Halleluja van Händel tot Avond van Boudewijn de Groot en van Woorden die klonken op de melodie van Thank you for the music van ABBA tot verschillende uitvoeringen van het Ave Maria. Het laatste jaar heeft het gemengde koor hun ‘avondwake repertoire’ uitgebreid met wat meer populaire liederen om op deze wijze tegemoet te kunnen komen aan de wensen van mensen van alle leeftijden.
Bij het gemengde koor kunt u ook werkelijk spreken van een ‘gemengde koor’: mannen en vrouwen tussen de  42 en 74 jaar, zingen samen onder de deskundige en enthousiaste begeleiding van dirigente José Wesselink. Ook is het koor erg content met de meerdere organisten waar zij op kunnen terugvallen om hen te begeleiden.