Geesterse jongerenbandjes stellen zich voor en nemen het podium

De Music Days, voor de eerste keer dit jaar op 20 en 21 september bij Erve Kampboer. Zaterdags de 20e treden er 3 live-bandjes op, daags erop is de Noabermarkt en zullen verschillende Geesterse koren hun opwachting doen tijdens Enjoy The Music.

Deze week stellen de bandjes van de zaterdagavond zichzelf voor: Right Position, Dr. Blade and the Spincoaters en The Bacon Factory.

Right Position
“Wij zijn Emiel Plegt (zanger & bassist), Boudewijn Oude Wesselink (drummer), Cas Reinerink (gitarist, toetsenist, zang) en Simon Busscher (sologitarist, zang) en samen vormen we de band Right Position. We spelen voornamelijk rock maar ook pop, en rapplaten komen ook voorbij; van Green Day tot de Black Eyed Peas en van Guns ’n Roses tot Eminem. Het repertoire bevat ook nummers uit de oude doos (zoals Black Sabbath tot Thin Lizzy). Dat Erve Kampboer een muziekweekend organiseert vinden wij een geweldig initiatief, want naast dat, biedt dit idee aan de lokale bandjes ook een kans om lekker te kunnen spelen en natuurlijk is het ook eens gunstig voor de Kampboer. We hebben verder ook nog het één en ander aan optredens gepland voor het najaar; zo hebben we naast ons optreden bij Erve Kampboer nog een optreden bij Café Steggink (de datum hiervan volgt nog), bij Miets in Albergen spelen we op 1 november en verder zijn we nog met enkele cafés al aan het plannen om daar te kunnen spelen. Wij hebben er zin in en we gaan er een gigantische avond van maken de 20e, samen met de andere 2 bands.”

hfrz65yfad2xjthr4hidmirlc

Dr. Blade and the Spincoaters
“Wij zijn Stefan Oude Wesselink, Arjan Hoek, Sander Knol, Bram Groeneveld en (tijdelijk afwezig) Bart Groeneveld.  Onze band heet Dr. Blade and the Spincoaters, vernoemd naar een natuurkundig proces waar Bart als enige meer over kan vertellen. Wij spelen met 2 zangers (Stefan & Arjan), 2 akoestische gitaren (ook Stefan & Arjan), een basgitaar (Bram/Bart) en drums (Sander). Onze stijl kan je plaatsen in het spelen van covers uit verschillende genres en wij proberen hier met onze bezetting een leuke draai aan te geven. Een aantal jaren geleden zijn we met zijn drieën (Stefan, Arjan en Bart) begonnen met nummers te spelen op de studentenkamer van Stefan in Groningen. Later is Sander er bij gekomen en zijn we voor de repetities verhuisd naar ‘Viadukt’, een organisatie in Groningen die repetitieruimtes verhuurd. Music Days en de organisatie van de live-bandjes avond is een leuk initiatief om aandacht te schenken aan het muzikaal talent dat er in de omgeving van Geesteren te vinden is. Daarnaast hebben wij als band nog niet eerder opgetreden, dus in ons geval is Music Days een mooi moment om voor het eerst het publiek te laten zien waar we al een tijdje mee bezig zijn.”

uhu50fxlhpegieheu7n0q5e30

The Bacon Factory
“Wij zijn The Bacon Factory en zijn een energieke pop/rockband. De band bestaat uit 5 jongens tussen de 18 en 20 jaar: Chiel van Nieuwland (zang), Wim Wielheesen (gitaar, toetsen, zang), Jeroen Kroon (gitaar), Mathieu Stribos (bas) en Dennis Kamp (drums). Met ons aanstekelijke enthousiasme proberen we met ons vijven het publiek te laten dansen op de bekendere pop/rocknummers. En dat gaat ons eigenlijk best goed af. The Bacon Factory heeft in een jaar tijd een aantal geweldige optredens gegeven, o.a. in Dancing Bruins, Disco Bays, Kingpop Vasse en First Day Of Summer Festival. We zijn erg benieuwd naar het feestweekend. Een gaaf, fris evenement… en dat zijn we eigenlijk niet gewend van Erve Kampboer. Maar The Bacon Factory past wel goed bij dit concept: we zijn namelijk één grote bom energie die keihard bij het publiek aankomt. Veel bewegen en een show maken is iets wat alle bandleden goed kunnen en dat laten we 20 september ook weer zien.”

Blijf op de hoogte van alle zaken rondom The Bacon Factory door de band te liken op Facebook: www.facebook.com/thebaconfactory.

Optreden
Talentvolle bands met leden uit Geesteren. Zij zorgen ervoor dat de 20e het dak eraf zal gaan bij Erve Kampboer in Geesteren en iedereen die wil, kan hierbij aanwezig zijn. Aanvang is om 20.30 uur en de entree is gratis. Ook bij Erve Kampboer kan er door ‘de wet’ op drank gecontroleerd worden, dus neem je ID mee.