Zonnebloem Harbrinkhoek zet vrijwilligers in het zonnetje

Het was een druk weekend voor de mensen van De Zonnebloem Harbrinkhoek. Afgelopen zaterdag stond een receptie bij Restaurant Kampkuiper op het programma, waar ook bedrijven en verenigingen uit Harbrinkhoek voor waren uitgenodigd. ’s Avonds was er een feestelijke eucharistieviering in de parochiekerk in Mariaparochie en ’s zondags werd het 50-jarig jubileum gevierd met een ontspanningsmiddag.

Zo’n 60 mensen, inclusief de vrijwilligers, waren zondag van de partij. Mensen vanaf 70 jaar hadden de mogelijkheid om zich aan te melden voor de ontspanningsmiddag. Het was een vol programma, van 14.00 uur tot 18.00 uur. De mensen die zich hadden aangemeld werden goed verwend. Ze ontvingen hapjes en drankjes en er werd gezellige muziek gedraaid. De middag werd afgesloten met een maaltijd aan tafel.
Het bestuur maakte ook van de gelegenheid gebruik om enkele mensen in het zonnetje te zetten. Zo werden Tine Bosman, Marietje Kamphuis en Dini Kootstra bedankt voor de 12,5 jaar dat zij verbonden zijn als vrijwilliger van De Zonnebloem. Voor Truus Wesselink was het helemaal speciaal. Zij werd gehuldigd omdat ze 25 jaar vrijwilliger is. “Als er iemand een voorbeeld voor De Zonnebloem is, dan is het Truus wel”, zei voorzitter Miny Brusche. De Zonnebloem ziet de toekomst ook positief in en beseft dat het een belangrijke functie heeft in Harbrinkhoek. “Het werk dat De Zonnebloem doet in Harbrinkhoek is belangrijk en ons werk wordt gewaardeerd. We zijn in de grote boom die De Zonnebloem heet, slechts een kleine appel. Die appel bloeit en groeit hier”, aldus Brusche.
mln5fa7s7crhnuu259afb1n5b
Waardevol
De Zonnebloem organiseert activiteiten, maar gaat ook op bezoek bij mensen die de deur niet uit kunnen of willen. Het gaat bijvoorbeeld om alleenstaande mensen of de verdrietige mens. De Zonnebloem heeft vele mensen en sponsoren nodig om de drempel laag te houden, zodat de mensen ook met De Zonnebloem mee kunnen om activiteiten te ondernemen.
De Zonnebloem onderhoudt ook acties om geld in te zamelen. Eens in de zoveel tijd worden de mensen van De Zonnebloem verrast. Zo ontvingen ze enkele jaren terug mooie donaties van KPJ Harbrinkhoek en klootschietersvereniging Niej Haarbig.
j39fczaalty473qa0h4cao0of