‘Dringende behoefte aan meer EHBO-ers, bij voorkeur jonge’

Foto: Redactie

Heeft u dat ook wel eens? U bent ergens en er wordt iemand onwel. Of u bent onderweg en er ligt iemand op straat of u bent aan het klussen en u raakt gewond. In deze situaties zou het handig zijn, voor uzelf en uw medemens, als u kennis van eerste hulp bij ongelukken heeft. Daarom wordt er binnen de gemeente, bij voldoende deelname, binnenkort weer gestart met een cursus EHBO.

“Wij zijn dringend op zoek naar jonge mensen (vanaf 18 jaar) die opgeleid willen worden. Zo hopen we deze mensen in de toekomst in te kunnen zetten bij verschillende evenementen binnen onze gemeente. Zodat we ook over een aantal jaren de beschikking hebben over ruim ervaren EHBO’ers, net zoals we dat nu hebben”, zo laat Ilse Gast namens EHBO Tubbergen weten. “Om de kosten hoeft u het niet te laten. Veel zorgverzekeraars vergoeden deze cursus geheel of gedeeltelijk. Kijkt u hiervoor naar de polisvoorwaarden van uw verzekering.”
Tijdens de cursus, gegeven door een kader-instructeur EHBO, wordt geleerd medische verschijnselen te onderscheiden en te bestrijden. Denk aan o.a. bewustzijn- en ademhalingsstoornissen, bloedingen, brandwonden, vergiftiging en shock.
De cursus bestaat uit 10 lessen van 2 uur op de maandag- of dinsdagavond. Dit, alsmede de locatie, is afhankelijk van de aanmeldingen. Deelnemers van deze opleiding behalen het bekende EHBO-diploma van het Oranje Kruis. Dit diploma blijft 2 jaar geldig en wanneer de gediplomeerde enkele herhalingslessen volgt, wordt het automatisch verlengd.
Aanmelden kan tot 1 oktober via tel. 0546-442602 of per mail naar [email protected].