Stagemarkt Canisius brengt organisaties in contact met jonge vrijwilligers

Foto:

Afgelopen dinsdag vond voor de 3e keer de Maatschappelijke Stagemarkt voor de leerlingen van scholengemeenschap Canisius plaats. Deze markt is georganiseerd door de Vrijwilligerscentrale Tubbergen, onderdeel van Stichting Welzijn Tubbergen.

De maatschappelijke stage wordt als zeer waardevol geacht voor de toekomst. Met de stage leren jongeren hun directe omgeving op een andere manier kennen en maken ze kennis met het nut en de noodzaak van vrijwilligerswerk. Er ontstaat meer gevoel van maatschappelijke betrokkenheid.
De Vrijwilligerscentrale had 13 organisaties bereid gevonden om deze middag stageplaatsen aan leerlingen aan te bieden. Tevens vertegenwoordigde de Vrijwilligerscentrale 22 organisaties, die fysiek niet op de markt aanwezig konden zijn, maar welke ook stageplaatsen beschikbaar hadden.
De leerlingen konden kiezen uit een groot aanbod van beschikbare stageplaatsen bij maatschappelijke organisaties zoals bijvoorbeeld: de Grote Geesterse Molen, Zorgboerderij De Korenschoof, natuurorganisaties als De Wandelende Tak en Landschap Overijssel, De Eeshof en tal van andere organisaties. De leerlingen werden toegesproken door teamleider Kees Heemskerk, die tevens de aanwezige organisaties van harte welkom heette en de standhouders interviewde.
1