Haarle zet Maria weer in het licht

Ze zijn er nog, de actievelingen die oude tradities in stand houden en nieuwe mogelijkheden hiervoor ontwikkelen. Ook in Haarle zijn ze te vinden. Het is een buurtschap dat 140 inwoners telt, grenst aan de dorpen Vasse, Reutum, Tubbergen en in totaal 357 hectare omvat.

Om de onderlinge band te verstevigen, wordt er in Haarle vaak wat georganiseerd. Onlangs is men in de weer geweest om ook hier in dit buurtschap wat lichtspektakel te creëren. Het zo bekende Maria-kapelletje aan de J.F. Groothuisweg in Haarle leek er wel een geschikte plaats voor te zijn. Een speciale commissie (Johan Lammerink, Hubert Stevelink en Dennis Morskieft) hadden de taak op zich genomen om het project ‘Maria in het licht’ uit te gaan voeren.
Zaterdagmiddag 6 december meldden zich vele buurtgenoten en werd er met hun vlijtige handen gewerkt om de boom en de kapel van allerlei lichtjes te voorzien. Het verlichte bord, met de tekst ‘Haarle wenst u prettige Kerstdagen’, zal dan ook door de vele voorbijgangers in deze donkere tijd van het jaar gelezen worden.
Zo is ook nu weer, natuurlijk in goed overleg en met een kleine financiële bijdrage door de inwoners van Haarle, via de inzet van lokale vrijwilligers iets tot stand gekomen waaruit blijkt dat gemeenschapszin in dit buurtschap zodanig zichzelf ondersteunend is, dat het gestelde doel samen bereikt werd.
ct5iqj1ajzos9z2v8e7iawth5
m85akf0lgd2t7u727851anl7t