Caiway garandeert Ziggo-klanten een veilige werking van personenalarmering

Enkele maanden geleden heeft Stichting Welzijn Tubbergen richting lokale media en politiek hun grote zorgen kenbaar gemaakt over het niet ondersteunen van personenalarmering door Caiway, als opvolger van Ziggo.

Nicolet Plegt-Koedijk, seniorenwerker bij de SWT: “Sindsdien hebben wij de ontwikkelingen op de voet gevolgd en contact onderhouden met Bosch, de leverancier van ons personenalarmeringssysteem, en Caiway. Beide partijen hebben recent een aantal technische aanpassingen doorgevoerd en afspraken gemaakt, waardoor een goede werking van het systeem door Caiway nu eindelijk is geregeld.”
Alle bewoners in het Twentse gebied, die over gaan van Ziggo naar Caiway, krijgen een nieuw modem welke ook de alarmering ondersteunt.
Voor Caiway via glasvezel vindt er in januari 2015 een automatische software update plaats waarna het glasvezel-modem werkt. “Naast Caiway zijn er natuurlijk ook andere providers die goed combineren met ons Bosch-systeem”, zo laat Plegt-Koedijk namens de SWT weten. “Wij zijn blij dat het probleem is opgelost. Mocht u toch nog vragen hebben over uw personenalarmering en de overstap, dan kunt u de Stichting Welzijn Tubbergen uiteraard altijd bellen op 0546-622788.”
De SWT is in verband met de feestdagen gesloten van 22 december 2014 t/m 4 januari 2015. Vanaf maandag 5 januari 2015 is de ideële organisatie weer telefonisch bereikbaar.