Route van Turvenloop gaat dwars door Zaal Waaijer

Foto:

Nog enkele dagen en dan is het zover, dan is de eerste Turvenloop 2014 een feit. Zondag 28 december komt namelijk met rasse schreden dichterbij.

De commissie van de Turftrappers die de loop voorbereidt, en ook Prins Marcel en Adjudant Florus en hun hofdames, hebben bepaald niet stil gezeten; zij hebben zich terdege voorbereidt. Laatstgenoemde door middel van het trainen en het presenteren van een promotiefilmpje. Op deze ludieke manier hopen ze mensen die twijfelen over de streep te kunnen trekken, maar ook andere hoogheden en hun gevolg uit de kerkdorpen van de gemeente Tubbergen zijn op deze wijze uitgenodigd.
De organiserende commissie heeft eveneens hard gewerkt aan het realiseren van een sfeervolle Turvenloop door het inzetten van midwinterhoornblazers tijdens de wandeling. Ook wordt er een hapje en een (warm) drankje aangeboden tijdens de wandeling welke door de natuur rondom Langeveen plaatsvindt. De traditionele kniepertjes en Glühwein mogen die dag niet ontbreken en deze worden tegen betaling aangeboden op het plein bij Zaal Waaijer.
Turftrappers schrijven geschiedenis
Tijdens het hardlopen vindt er iets unieks plaats. De hardlopers rennen namelijk een deel van de route dwars door Zaal Waaijer. Jan Waaijer, eigenaar van de Langeveense ambiance was erg enthousiast over dit idee. “Zo krijg je er een spectaculaire hardloopwedstrijd van”, waren zijn woorden. Tevens biedt hij aan de winnaar van de 10 kilometer een etentje aan. De route voor de hardlopers gaat verder over verharde wegen waarbij iedere ronde 2,5 kilometer is.
Deelnemen
Het programma start om 14.00 uur ’s middags, men heeft op de dag zelf tot 13.00 uur de gelegenheid tot inschrijving. Ook kan men zich alvast inschrijven via de site www.turvenloop.nl. Aan de deelname van de loop zijn kosten verbonden welke staan beschreven op diezelfde website. Inschrijven via de site is overigens goedkoper dan op de dag zelf.
turftrappers