René Koopman beste midwinterhoornblazer van Twente

Foto: De Esch Bloazers

Gisteren vond de jaarlijkse strijd om het zogeheten zilveren hoorntje plaats in Den Ham. Op de grens tussen Salland en Twente streden 22 buurtschappen om de eer om voor een jaar het beste buurtschap te mogen zijn en de wisselprijs, het zilveren hoorntje, mee te mogen nemen naar huis. Net zoals vorig jaar kwam de groep met de beste midwinterhoornblazers uit Losser.

Blazen om het zilveren hoorntje is een jaarlijks terugkerende traditie die vanaf de jaren ’50 wordt georganiseerd. Het doel van deze strijd is het leren van elkaar en onder het genot van een kop koffie en een stuk krentenwegge met elkaar te praten over het midwinterhoornblazen.

Elk buurtschap bestaat uit 3 blazers en de punten die door een vakkundige jury voor het blazen worden gegeven worden opgeteld en daarmee wordt het beste buurtschap bepaald. Terwijl de winnaar dus een buurtschap is, is er altijd nog de individuele uitslag. Dit jaar was de beste individuele blazer René Koopman, uitkomend voor de buurtschap De Esch Bloazers uit Tubbergen. Hij mocht de Pijnappel wisseltrofee voor een jaar in zijn huis plaatsen. De 2e en 3e plaats waren wel voor de blazers uit Losser.

Voor de junioren is er ook een wedstrijd. Hierbij wordt gestreden om het gouden hoorntje voor het beste buurtschap. Die strijd is traditioneel op de laatste zondag voor Driekoningen en vindt dit jaar plaats op 4 januari in Rijssen.

Reacties