Mijn Dorp 2030 op volle toeren

Foto: Gemeente Tubbergen

Zo ongeveer een jaar geleden is de gemeente Tubbergen samen met haar inwoners gestart met het proces Mijn Dorp 2030. In de afgelopen periode is elke kern in beweging gekomen.

Passend bij het DNA van de dorpen, wordt er nagedacht, gewikt, gewogen en worden concrete plannen gemaakt. Want het samen nadenken over de toekomst, dat is de kern van Mijn Dorp 2030.

Binnen Mijn Dorp 2030 zijn de inwoners aan zet. Zij mogen bepalen hoe hun woon-, werk- en leefomgeving eruit moet zien. De gemeente probeert hen daarin optimaal te faciliteren en samen te werken. Om de lijnen tussen gemeente en inwoners zo kort mogelijk te maken, wordt in de dorpen de gemeente vertegenwoordigd door buur(t)mannen en –vrouwen.

Mijn Dorp 2030 is een proces van vallen en opstaan. Van samen zoeken naar een goede manier van communiceren, samenwerken en kijken naar de toekomst. Binnen Mijn Dorp 2030 is er geen goed of fout, maar gaat het om het leefbaar houden van de kernen voor jong en oud. Mijn Dorp 2030 is maatwerk en kan in ieder dorp totaal anders uitpakken. Dat maakt het mooi, maar soms ook best lastig. Op 6 februari 2017 keken de inwoners uit de dorpen, de buur(t)mannen en –vrouwen, het college en de gemeenteraad terug op het eerste jaar Mijn Dorp 2030.

In diezelfde week werd er ook de Themakrant Mijn Dorp 2030 verspreid. Wie deze heeft gemist, kan in de komende weken de artikelen nalezen op deze website.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden