Spectaculaire plaatsing tijdscapsule 2030

De tijdcapsule wordt veilig opgeborgen onder het schoolplein
Foto: Rianne Maathuis

Ook de kinderen van Mijn Langeveen-Bruinehaar hebben nagedacht over de toekomst van hun dubbeldorp. Alle reacties en wensen werden verwoord op papier, die vervolgens als een compact pakket werden opgeborgen geplaatst in een tijdscapsule, die begraven werd onder het schoolplein.

“Hoe oud ben je in 2030 en wat zou jij dan nodig zijn?, Wat mist er in Bruinehaar-Langeveen?, Wat kan er beter of anders?” Dat is zomaar een greep uit de vragen die de leerlingen zichzelf stelden en waar ze serieus mee aan de slag gingen.

Nadat alle werkstukken een plekje hadden gekregen in de tijdscapsule, werd deze afgesloten met een slot. De sleutel werd vervolgens overhandigd aan de leerlingenraad en krijgt een mooi plekje in school. Als bij het openen van de tijdscapsule in 2030 de sleutel altijd nog in school hangt, dan is één van de wensen van de kinderen uit Langeveen-Bruinehaar en elk geval uitgekomen; namelijk dat de school er nog is.

De plaatsing van de tijdscapsule werd uitgevoerd door de leerlingenraad in samenwerking met leden van de kernwerkgroep Mijn Langeveen-Bruinehaar 2030. Het geheel is afgewerkt met een tegel.

“Als werkgroep communicatie Mijn Bruinehaar-Langeveen 2030 willen we de Mariaschool bedanken voor het beschikbaar stellen van de locatie”, zegt woordvoerder Rianne Maathuis. “Ook heel veel dank aan Bernd ter Groot voor het beschikbaar stellen van zijn kraan en installatiebedrijf Eppink voor het leveren van de capsule. Nu op naar 2030!”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden