Manderveners wandelen en ontbijten samen bij ochtenddauw

Deze dag stond voor veel inwoners van Manderveen volledig in het teken van eenheid en saamhorigheid binnen het dorp. Dat was ook precies de bedoeling van het evenement Dauwstappen: voor het eerst tijdens hemelvaart een activiteit binnen het dorp.

Dat er genoeg vraag is om iets te organiseren blijkt wel uit het overweldigende aantal deelnemers van het gezamenlijke dorpsontbijt bij de Manderveense Aardbei. Hier schoven ruim 175 mensen voor aan. In een dorp van ruim 600 inwoners is dit dus een groot gedeelte van het totaal.

Voor de fanatiekelingen waren er vanaf 07.00 uur ’s ochtend wandelroutes op te halen, met afstanden tot 10 km. Aansluitend op deze wandeltocht kon er aangeschoven worden vanaf 09.30 uur bij het ontbijt. Deelname aan het ene verplichte het andere overigens niet.

Het deelnemersveld voor de wandeling was ook goed, met 120 mensen die ’s morgens vroeg uit de veren waren gegaan om het evenement sportief te starten. De geluiden over de routes waren ook enthousiast. Er werden verschillende paden zijn bewandeld waarvan mensen uit Manderveen zelf niet eens wisten dat ze bestonden. Wat de organisatie (Mijn Manderveen 2030 – Recreatie) ook belangrijk vindt, is dat de activiteiten die georganiseerd worden voor iedereen financieel haalbaar zijn. “Dus dat het voor iedereen leuk is om aan deel te nemen”, vertelt Joyce de Witte-Paus namens de groep. “Kosten bijvoorbeeld voor het wandelen waren slechts €1 en volwassen betaalden bij het ontbijt €4 en kinderen €2. Ondanks de lage kosten was het ontbijt meer dan luxe te noemen met keuze uit verschillende soepen, warme en koude dranken, een kroket en verschillende belegde broodjes.”

Mijn Manderveen 2030 – Recreatie

Het doel van de werkgroep Mijn Manderveen 2030 – Recreatie is om mensen te verbinden; jong en oud. Door de verschillende activiteiten te organiseren binnen het dorp zelf proberen ze iedereen te bereiken. Maar ook de plaatselijke bedrijvigheid een impuls te geven.

Verschillende activiteiten die tot nu toe allemaal zijn georganiseerd en goed zijn bezocht zijn: de wandeldriedaagse, het houtdorp, een LEGO-speelmiddag, eerste adventswandeling en het zojuist gerealiseerde dauwstap en ontbijten op Hemelvaartsdag. Alle georganiseerde evenementen zijn tot nu toe naar meer dan tevredenheid bezocht en is daardoor een stevige impuls voor de leden van de werkgroep om fanatiek door te blijven gaan met het organiseren van deze activiteiten. Het eerstvolgende evenement tot nu toe op de agenda is de wandeldriedaagse op 19, 20 en 21 juli met het aansluitende houtdorp op 22 juli.

Leden van de werkgroep zijn: Sanne en Silvia Rikmanspoel, Rene Mensen, Rein en Marian de Boer, Charissa Bernds en Joyce de Witte-Paus.

Reacties