Ontmoet- en beweegplein is een mooie aanwinst voor Reutum

Foto: Gemeente Tubbergen

De leerlingen van de Mariaschool in Reutum hebben geluk. Zij spelen elke dag op hun spiksplinternieuwe schoolplein. En zij zijn niet de enigen; door de samenwerking tussen de Mariaschool en Werkgroep Mijn Dorp 2030 in Reutum en de inzet van heel veel vrijwilligers kunnen alle inwoners van Reutum terecht op het Ontmoet- en Beweegplein.

Schooldirecteur Gerard aan de Stegge loopt tevreden over het nieuwe plein. “We kunnen nu voor het eerst met alle 135 leerlingen tegelijk buitenspelen. Er is voor iedereen genoeg te doen!” Het schoolplein is echt aangelegd voor en door de inwoners van Reutum. “Binnen het onderwijs zijn er niet veel middelen om een schoolplein op te knappen. Maar het was wel hard nodig; het plein gaat al zo’n 40 jaar mee en was gedateerd. Bovendien was de waterafvoer een probleem. Bij overvloedige regenval stond er ook water onder de school.”

Samen met de Werkgroep Mijn Dorp werd een plan gemaakt om het schoolplein om te turnen in een Ontmoet- en Beweegplein dat voor alle inwoners van Reutum toegankelijk is. Met financiële bijdragen van onder andere de gemeente Tubbergen, de provincie Overijssel, KNHM, Rabobank, plaatselijke bedrijven, het schoolbestuur en de opbrengst van de sponsorloop door de leerlingen van de Mariaschool is het resultaat prachtig.

“We hebben heel mooie dingen kunnen doen, vooral door de inzet van alle vrijwilligers; zeker tachtig mensen hebben mee geholpen”, vertelt Gerard aan de Stegge. “Mensen uit het dorp deden waar ze goed in waren; de hovenier hielp met het weghalen van de boom en de aanleg van het groen, de stratenmaker legde de tegels er mooi in, en ga zo maar door. De vut-ploeg heeft er de nodige uren in gestoken en we hebben ook veel oud-leerlingen aan het werk gehad. Het waren zaterdagen van hard werken, maar ook veel gezelligheid. Er is heel wat patat en koffie doorheen gegaan. Ook hebben we veel hulp gehad van de Reutummer ondernemers. Dat is echt iets om trots op te zijn hier. Door alle hulp en sponsoring hebben we prachtige toestellen en materialen kunnen kopen. Het ziet er geweldig uit.”

Het plein is helemaal opnieuw ingericht. De bestrating van het plein is vernieuwd en ook onder de tegels is wat gebeurd; een speciale waterberging zorgt ervoor dat bij hevige regenval het water wordt opgevangen en niet direct op het riool komt om zo te grote druk op het rioolstelsel te voorkomen.

Voor ouderen is er een jeu de boules baan en een speciaal beweegtoestel. Jonge kinderen kunnen terecht op een klimtoestel en voor de iets oudere jeugd is er een pannakooi en een free running parcours. “De leerlingen vinden het fantastisch. Vooral het free running parcours zorgt ervoor dat heel veel kinderen tegelijk in beweging kunnen zijn. Dat is echt anders dan bij de oudere toestellen, waar kinderen vaak om de beurt op konden. Ook zien we steeds vaker opa’s en oma’s met kleinkinderen naar het plein komen. De kinderen kunnen lekker spelen terwijl opa en oma rustig zitten. Het is echt een aanwinst voor het hele dorp.

“Met de realisatie van dit plein zie je dat Mijn Dorp 2030 echt leeft in Reutum”, aldus wethouder Erik Volmerink. “Geweldig dat dit soort plannen met elkaar worden bedacht en samen worden  uitgevoerd.” Het plein wordt op zaterdag 3 juni wordt het plein om 15.00 uur geopend door wethouder Erik Volmerink.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden