Fleringer ouderen in feeststemming tijdens unieke galamiddag

Foto: Gemeente Tubbergen

Prins Emiel en adjudant Arno van carnavalsgenootschap de Kroesmennekes kunnen met trots kijken terug op een eerste geslaagde galamiddag voor ‘oudere belangstellenden’.

Vanuit het gemeentecollege kregen zij de opdracht om tijdens de carnavalsperiode aandacht te schenken aan een speerpunt van het maatschappelijk akkoord. Zo ontstond het idee om op 21 februari een galamiddag te organiseren voor de ouderen, senioren of – zoals prins Emiel het noemde – voor ‘oudere belangstellenden’ uit Fleringen.

Een unieke gelegenheid om een nieuwe doelgroep te betrekken bij de gala’s van de Kroesmennekes. Tegelijkertijd werden de prins en adjudant benaderd om een bezoek te brengen aan de dagopvang Erve Harmelink in Fleringen. Beide partijen hebben de handen ineen geslagen, Paula Harmelink stelde haar locatie beschikbaar voor het evenement en de hofdames Ellen en Ursula hebben middels een persoonlijk bezoek de oudere dorpsgenoten uitgenodigd.

Mede door die persoonlijke benadering was de belangstelling groot en kwamen velen naar Erve Harmelink voor een gezellig uitje. ‘Zonder optreden, geen galamiddag’ en ondanks de vakantieperiode hebben de belangstellenden genoten van drie optredens. Buurman en Buurman brachten als padvinders in hun stageverslag de dorpspolitiek ten gehore. Menig aanwezige herkende zichzelf in de term ‘hangouderen’ bij de jeu de boules baan bij het voetbalveld. Na het gezamenlijk zingen van het afsluitende lied Mien dorp is oen dorp kon er worden gekeken naar het dansoptreden van de dochters van de prins en adjudant.

Onder het genot van een hapje en drankje werd er gezellig gekletst en gelachen in de pauzes. De middag werd afgesloten met een optreden van twee oudere dames in het verzorgingstehuis. Zij spraken op komische wijze over de verschillen van vroeger en nu.

De rode wangen en lachende gezichten van alle aanwezigen lieten zien dat het een zeer geslaagde middag was geweest. Een middag die zeker kan worden opgenomen in de jaarplanning van de Kroesmennekes, of zoals twee dames tegen elkaar zeiden: “Volgend joar goat wie hier wier zitt’n, hier kun’t wie het mooi bekiek’n.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden