Familie Lansink opent melktappunt op eigen erf

Het buurtschap Hezingen krijgt er eind deze week een toeristische trekpleister bij.

Op zondag 10 mei opent Erve Scholten een heus melktappunt op het erf. De van oorsprong uitsluitend agrarische onderneming speelt al langer in op de vraag naar binnenlandse vakanties op het platteland en bestiert hierom meerdere accommodaties.

Binnenkort wordt dus ook een eigen verkooppunt voor verse melk van eigen koeien aan het aanbod toegevoegd. Een logisch gevolg, vertelt Annet Lansink vol passie. “Het is zowel voor toeristen als landbouwers zoals wij interessant.”

Samen met de werkgroep landbouw en toerisme van Mijn Vasse 2030 werd de ingeving afgelopen tijd verder uitgewerkt. Inmiddels staat er een ‘niet te missen’ schuurtje tegen de achterzijde van de jongveestal met daarin onder meer het tappunt, een aanrecht en aanpalende ruimte waar een picknicktafel zal komen te staan.

“Daar is ook parkeerruimte voor een paar auto’s. Het plan is om biologische eieren erbij te gaan verkopen en er komt sowieso nog een koffie-automaat”, onthult Lansink. “En we zijn daarnaast bezig met ijs. Dus er komt waarschijnlijk nog een vriezertje te staan. Niet dat we zelf zuivel gaan produceren, maar het misschien wel van derden willen doorverkopen. Bijvoorbeeld kaas, boerenijs, dat soort producten.”

Haar man Johan zorgt er continu voor dat het de zwart-witte zuivelproducenten aan niets ontbreekt. De melktap aan de Hooidijk 49 zal dagelijks van 8 tot 22 uur geopend zijn.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden