Tubbergen Bruist van start

Foto:

Vanmiddag heeft gedeputeerde Ineke Bakker de eerste schop de grond in gedaan aan de Burgemeester Smalstraat in Tubbergen, om de uitvoering van het programma van Tubbergen Bruist officieel te starten. Dit ijkpunt is vanmiddag samen met gedeputeerde en diverse mensen uit de Tubbergse samenleving gevierd.

Vanmiddag heeft gedeputeerde Ineke Bakker de eerste schop de grond in gedaan aan de Burgemeester Smalstraat in Tubbergen, om de uitvoering van het programma van Tubbergen Bruist officieel te starten. Dit ijkpunt is vanmiddag samen met gedeputeerde en diverse mensen uit de Tubbergse samenleving gevierd.

 

Met de start van de uitvoering van het programma wordt voldaan aan één van de voorwaarden die de Provincie Overijssel eerder gesteld heeft, om subsidie te kunnen ontvangen voor dit project.

 

Inloopavonden

Op dinsdag 1 november houdt de programmacommissie van Tubbergen Bruist een inloopavond over de plannen voor de herinrichting van het centrum. DP Khandekar presenteert op die dag om 16.00 en 19.30 uur het ontwerp voor de herinrichting van de Grotestraat en de Raadhuisplein. IAA Architecten zal om 17.00 en 20.30 uur het beeldkwaliteitsplan toelichten. Daarnaast kunnen mensen op de informatiemarkt, van 15.30 uur tot 22.00 uur, op diverse plekken informatie halen èn hun mening geven.

 

Een schetsontwerp is nog geen definitief ontwerp, maar geeft wel een beeld van hoe het eruit zou kunnen komen te zien. De klankbordgroep buigt zich ook over een beeldkwaliteitsplan. Dit plan moet duidelijke richtlijnen geven voor een samenhangende beeldkwaliteit van de Grotestraat, vanaf de Julianastraat tot de Molenstraat. Na de inloopavond van 1 november wordt er gewerkt aan een voorlopig ontwerp en uiteindelijk een definitief ontwerp. Er zal op termijn ook daarover nog een inloopavond plaatsvinden.

 

Reacties

Programmacommissie, klankbordgroep en de gemeente vinden het belangrijk dat er breed draagvlak is voor de plannen. Zij spreken daarom veel met belanghebbenden en geïnteresseerden. “Reacties worden zo goed mogelijk opgevangen via de klankbordgroep, de verschillende werkgroepen en de programmacommissie. We willen deze reacties graag bespreekbaar maken. Elke verandering geeft spanningen en je kunt het uiteindelijk niet iedereen naar de zin maken,” aldus Harro Eppinga. Burgemeester Stegers vult aan: “Wij houden zoveel mogelijk rekening met individuele belangen. Maar het algemeen belang gaat uiteindelijk voor.”

 

Marieke Zonder, lid namens de Dorpsraad: “Wij zijn enorm blij met Tubbergen Bruist. Het centrum moet meer gaat leven. Wij zien graag dat er meerdere evenementen georganiseerd worden. Dat het centrum een plek wordt waar mensen samenkomen. Als mensen aan Tubbergen denken, moeten zij een warm behaaglijk dorpsgevoel krijgen. Eric de Hollander “Wij willen bouwen aan een centrum waar onze kinderen een mooie jeugd zullen beleven. Een fijn centrum, een ontmoetingsplek met een prettige uitstraling, waar het goed toeven is. Een plek voor iedereen. Wij hopen dat het programma door de hele samenleving omarmd wordt.”

 

“Tubbergen is een mooi dorp. Een aantal gevels in het centrum is helaas geschonden. Dit zijn architectonisch fraaie panden. Met aandacht kunnen hier weer juweeltjes van worden gemaakt, zoals het er vroeger uitzag. Ook het wegdek is verouderd. Je kunt op de Grotestraat bovendien niet rustig lopen. Soms loop je tegen fietsen of rekken aan. En de verkeersveiligheid laat te wensen over. Ook kent de winkelstraat een hoogteverschil. De weg lijkt smal. De markt hunkert naar een andere plek. Samen werken we aan (de toekomst) van Tubbergen!” vertelt burgemeester Stegers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen