Nieuwe prikpost in Geesteren geopend

Foto:

Patiënten uit Geesteren hoeven niet meer naar elders als ze bloed moeten laten prikken. Voortaan kunnen zij hiervoor elke dag gewoon terecht in Gezondheidscentrum Geesteren, in hun eigen dorp. Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis uit Hardenberg, onderdeel van de Saxenburgh Groep, heeft op verzoek van de huisartsen uit Geesteren hier onlangs op de maandag een prikpost geopend.

Patiënten uit Geesteren hoeven niet meer naar elders als ze bloed moeten laten prikken.
Voortaan kunnen zij hiervoor elke dag gewoon terecht in Gezondheidscentrum Geesteren, in hun eigen dorp. Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis uit Hardenberg, onderdeel van de Saxenburgh Groep, heeft op verzoek van de huisartsen uit Geesteren hier onlangs op de maandag een prikpost geopend.

 

Het ziekenhuis in Hardenberg ziet het aantal patiënten uit Geesteren en omstreken toenemen. Om die patiënten ook goede service te kunnen bieden, is als eerste aanzet per half november een bloedafnamepost gestart in het Gezondheidscentrum in Geesteren. Dankzij de goede samenwerking met de huisartsenpraktijk aldaar was dit eenvoudig gerealiseerd. Elke maandag van 08.00 uur tot 09.00 uur kunnen patiënten terecht op de prikpost. Binnenlopen kan zonder afspraak, al is wel een aanvraagformulier van huisarts of specialist nodig. Het maakt hierbij niet uit van wie deze aanvraag afkomstig is. De prikpost van de Saxenburgh Groep is overigens een aanvulling op een reeds aanwezige andere prikpost.

 

 

Ook de Geesterse huisarts Henk Martens is enthousiast over de nieuwe prikpost. “Hoe meer service aan mijn patiënten, hoe liever mij dat is.” Ook mevrouw Franke uit Manderveen is blij met deze service in het Gezondheidscentrum. “Alles zit er dichtbij elkaar, de huisarts, de apotheek en de prikpost. Ik hoef nu niet meer dan weer hier en dan weer daar heen. Het is voor mij een hele uitkomst, vooral ’s winters.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen