Nieuw cultuurfestival zoekt vrijwilligers

Foto:

De organisatie van Leppel heeft spotmanagers, vormgevers en andere vrijwilligers nodig voor het opzetten van het cultuurfestival.

De organisatie van Leppel heeft spotmanagers, vormgevers en andere vrijwilligers nodig voor het opzetten van het cultuurfestival.

 

Leppel is een ‘nagelneu’ beleefevenement in de grensstreek van Tubbergen – Nederland en Uelsen – Duitsland. Een ‘mischmaschsuppe’ van fietsen, muziek, theater, puur eten, workshops en lokaal vakmanschap.

 

Het festival vindt plaats in het weekend van 24 en 25 augustus 2013. De basis van Leppel is dat er op 6 unieke locaties minifestivalletjes plaatsvinden. En als klap op de leppel: op zaterdagavond 24 augustus het grote grensoverschrijdende Leppelfest. Samen aan tafel, samen proosten en samen dansen.

 

Leppelspots

De zogenaamde Leppelspots krijgen elk een eigen unieke sfeer. Het publiek kan per fiets van spot naar spot hoppen. Zo kan er in het Duitse gebied genoten worden van Nederlands theatraal, muzikaal en culinair vertier. En in het Nederlandse Leppelgebied worden Duitse hoogstandjes voorgeschoteld.

 

Naast de Leppelspots wordt in de kern van de dorpen Tubbergen en Uelsen op zaterdag en zondag een boergondische streekmarkt georganiseerd.

 

Spotmanagers

Door de verrassende opzet van het Fietsival wordt de lokale bevolking ook uitgedaagd mee te helpen. Om de allereerste editie van Leppel te laten slagen moet er veel werk verzet worden.

 

De organisatie van Leppel is daarom op zoek naar spotmanagers. Woordvoerster Audrey Reymer: “Gedreven mensen die zo’n minifestivalletje op een Leppelspot in goed banen kunnen leiden. De spotmanager verricht zelfstandig alle voorkomende werkzaamheden die van belang zijn voor de voorbereiding en uitvoering daarvan. Leppel zoekt organisatietalenten met leidinggevende ervaring. Mensen die ‘out of the box’ en buiten de gebaande paden kunnen denken. Multitaskers met humor, die ambassadeur willen worden van Leppel.”

 

Vormgevers

De organisatie van Leppel is ook op zoek naar vormgevers. Audrey Reymer, namens Stichting Leppel: “Creatieve mensen die een Leppelspot op een verrassende manier kunnen aankleden en inrichten. Het gaat om 6 buitenlocaties die allen een eigen uitdaging bieden. De vormgevers moeten groot kunnen denken en groot uitvoeren. Ook willen we graag dat de vormgever betrokken is bij de uitvoering van hun ontwerp en een team kunnen aansturen. Omdat het buitenlocaties zijn moet men rekening houden met de weeromstandigheden in het ontwerp. Verder vragen we van de creatievelingen dat ze in de vormgeving rekening houden met de unieke sfeer van elke spot. En de grootste uitdaging is misschien wel dat je moet werken met een beperkt budget. Leppel biedt de vormgevers de kans om hun naam te verbinden aan het festival en naamsbekendheid te krijgen op euregionaal gebied.”

 

Ben je accuraat, creatief, flexibel, stressbestendig en doortastend en krijg je ineens heel veel zin om (in principe vrijwillig) mee te werken aan dit unieke, nieuwe festival? Neem dan contact op met Aljan ten Broeke (spotmanagers: tel. 06-55736386 of [email protected]) of Sandra Stuvenfolt (vormgevers: tel. 06-23857600 of [email protected]). De uitgebreide functieomschrijving en informatie over ligt voor je klaar.

 

Veel meer vrijwilligers nodig

De Leppel organisatie zoekt voor heel veel andere taken (artiestenbegeleiding, op- en afbouw, crew-catering, verkeersbegeleiding en noem maar op) nog veel meer enthousiaste mensen die mee willen helpen. Als je geïnteresseerd bent om als vrijwilliger aan de slag te gaan, mag je ook contact opnemen met Aljan ten Broeke (tel. 06-55736386 of [email protected]).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen