Discotheek Bays in Reutum failliet verklaard

Foto:

De rechtbank in Almelo heeft vanochtend Disco Bays in Reutum failliet verklaard. Als curator is mr. Te Woerd van Daniëls Huisman advocaten in Almelo aangesteld.

De rechtbank in Almelo heeft vanochtend Disco Bays in Reutum failliet verklaard. Als curator is mr. Te Woerd van Daniëls Huisman advocaten in Almelo aangesteld.

 

Volgens diverse bronnen worden de eigenaren achtervolgd door kosten uit het verleden, toen de bezoekersaantallen erg laag waren. Een faillissement was daardoor simpelweg niet te voorkomen.

 

De curator is nu tijdelijk bewindvoerder over de failliete zaak en zal ongetwijfeld bekijken of een (gedeeltelijke) doorstart mogelijk is.

 

 

Een begrip
Uitgaanscentrum Bays is een combinatie van discotheek, zalencentrum en buffetrestaurant. Het bedrijf, voorheen bekend als Zaal Mensink, is een begrip in Twente. Al tientallen jaren gaat de jeugd van Tubbergen en omstreken op zaterdagavond naar de discotheek.

 

In 2000 werd het overgenomen door Roelof van der Laan, zijn dochter Marika en haar man Gert Warring. De disco biedt ruimte aan ongeveer 1.000 bezoekers en is de belangrijkste omzetpijler van het bedrijf. Ondanks de programmering van peperdure dj’s, surprise acts en een dure advertentiecampagne, zakte de omzet in 2008 en 2009 terug tot 30% van wat het ooit was geweest. De laatste tijd gaat het juist weer beter met Bays. Er komen nu wekelijks weer zo’n 700 jongeren naar de discotheek.

 

Vorig jaar werd er nog een reünie georganiseerd voor alle bezoekers die sinds 1988 hun vaste stapavond bij Bays beleefden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen