Cultureel festival Leppel krijgt financiering niet rond

Foto:

De organisatie van Leppel, het fietsival dat voor augustus 2013 gepland stond in het grensgebied tussen Tubbergen en Uelsen, gunt zichzelf meer tijd door het evenement te verplaatsen naar 2014. De financiering is de reden van uitstel.

De organisatie van Leppel, het fietsival dat voor augustus 2013 gepland stond in het grensgebied tussen Tubbergen en Uelsen, gunt zichzelf meer tijd door het evenement te verplaatsen naar 2014. De financiering is de reden van uitstel.

 

“Het project is echt een concrete vertaling naar de praktijk van de term ‘burgerkracht’. En dan op euregionaal niveau. Overal waar wij komen, in Nederland en in Duitsland, reageren mensen, organisaties, ondernemers, gemeenten en artiesten enthousiast. Wij hebben goed geluisterd naar deze partijen; zij denken goed met ons mee en hebben ons ook ideeën aangedragen. Ons doel is om het echt samen te doen.

Een ander doel van het fietsival is om deze regio een economische boost te geven. Om ondernemers en fietsivalgangers niet op kosten te jagen in deze economische uitdagende tijden, werkt Leppel met een basisbegroting die gedekt moet worden door subsidies. Op dit moment hebben wij nog onvoldoende zekerheid of deze basisbegroting gehaald wordt”, zegt Audrey Reymer namens de organisatie.

 

De organisatie van Leppel is altijd eerlijk geweest over de go of no-go van het fietsival. “Tot nu toe hebben we hard gewerkt om het project van de grond te krijgen. Alles staat startklaar, van programma, tot vormgevers, tot website, tot kaartverkoop, tot sponsoren, tot opties op artiesten, tot noem maar op, op Euregionaal niveau. Wij hebben zover kunnen komen met eigen geld en eigen middelen. We constateren tegelijkertijd dat de basisbegroting op dit moment niet gedekt is. Dit is een reden dat we onszelf meer tijd gunnen. Leppel is ambitieus, we willen een geweldig fietsival neerzetten.”

 

Wat stichting Leppel als extra, bijna persoonlijke, uitdaging ziet is om in 2014 wèl een euregionale subsidie te realiseren. “Het heeft ons subsidiebureau veel tijd en energie gekost om voor Leppel Fietsival een euregionale subsidie trachten te bemachtigen, zonder positief resultaat i.v.m. bestaande subsidiestructuren binnen de Euregio. Een euregionale operatie met handen en voeten als Leppel zou daar ons inziens toch zeker wel voor in aanmerking moeten komen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen