Snuffelen bij Stan en Marie

Foto:

Brocante, wie kent het niet? “Modern antiek”, zo omschrijft Stan Kooij het lachend. “Of curieuze spulletjes met karakter, een heuse geschiedenis.” De tuin van Marie Benerink staat er vol mee, nu beide dames voor de 3e keer een brocante marktje houden. En net als vorig jaar hebben ze een behoorlijke collectie opgebouwd met glaswerk, poppen, sieraden, hoeden en allerlei andere (woon)accessoires.Mede door het mooie weer komen er de gehele dag door bezoekers binnendruppelen. “Ik ben hier enorm gek op”, vertelt de Weerselose Mascha Semmekrot enthousiast. “Binnenkort is er in Lille een hele grote brocante markt, met maar liefst een kilometer aan kraampjes. Samen met een vriendin ga ik daarheen.”

Net zoals vorig jaar zal de helft van de opbrengst (vorig jaar heeft het weekendje markt 400 euro opgebracht) ten goede komen aan pater Ben Stopel, een oud-inwoner van Tubbergen die als Mill Hill missionaris werkzaam is in Malakal (zuidelijk Soedan). “We kopen regelmatig brocante in en krijgen ook donaties”, aldus Benerink. “Onze ‘winst’ gaat naar dit goede doel.”

De markt is vandaag, morgen en zondag aan de Hardenbergerweg 11 in Tubbergen. Het is vrij toegankelijk en iedere dag open van 10.00 tot 17.00 uur.

2013-08-02-11

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen