Spannend weekend voor JN Tubbergen

Na 7 lange jaren, duizenden uren werk en heel veel gepraat is het dan eindelijk zover. Komend weekend betrekt de Tubbergse afdeling van Jong Nederland haar nieuwe verenigingsgebouw. En dat is, zoals de traditie van de ‘scouting’ wel betaamt, geheel opgetrokken uit hout.Aanstaande vrijdagmiddag om 15.30 uur is de officiële opening van de nieuwe blokhut. Vertegenwoordigers van het landelijke Jong Nederland, sponsoren en andere genodigden zullen daarbij aanwezig zijn. “Voorheen, in de oude blokhut, hadden we één klein lokaaltje. Dat was haast niet te doen bij het draaien van een groep van 20 kinderen. Zeker niet als er daarna weer een groepje, van een andere leeftijd, in moest. Qua tijdstip kom je dan al niet uit, en ook niet qua spullen. Straks hebben we een mooi, gloednieuw, gebouw met 2 grote lokalen. Met mooie apparatuur, een moderne uitstraling en minder energiekosten. Vanwege het groeiende aantal leden is dat allemaal ook wel nodig. We kunnen zo weer 25 of 30 jaar, en misschien nog wel langer, vooruit. Bedenk wel, we hebben met de vorige ook zeker 40, maar misschien ook wel 50 gedaan”, vertelt Chris Bekhuis namens de club.

rgvjbnrf6g1xslhip45lh2iaw

Volgens het bestuurslid telt Jong Nederland Tubbergen nu zeker 100 leden, inclusief zo’n 25 volwassenen. De naamsverandering, van Scouting naar Jong Nederland, heeft ervoor gezorgd dat het ledenaantal ook nog wat is toegenomen. “Misschien doordat Jong Nederland een iets ander imago heeft, ik weet het niet zeker. We dragen geen uniform, dus de drempel is wellicht wat lager daardoor. Wel houden we veel activiteiten voor jongeren van alle leeftijden. Zo gaan we tenminste één keer per jaar op kamp, doen we bosspellen zoals speurtochten of gaan we met een vlot varen. Bedenk het maar, zolang het leuk is doen we het.”

mmm3de1thnh56xw30wfnda722

Bekhuis is vooral erg trots op de zelfredzaamheid van de leden tijdens de bouw van de nieuwe blokhut. “Zeker 60 vrijwilligers zijn er een jaar mee bezig geweest. Van enkele uren tot tenminste 500 uur hebben die erin gestoken. Let wel, die mensen zijn bloedfanatiek ermee aan de slag gegaan. Dit hadden we zelf echt nooit kunnen realiseren, anders. Je zit met een groep van 20 of 30 man, je bent allemaal verschillend van karakter, maar het gaat altijd goed. Gewoon fantastisch om mee te maken.”

De leden van de vereniging hebben, naast ongeveer 7 subsidiebronnen – waaronder de gemeente Tubbergen, zelf ook jarenlang gespaard voor de nieuwbouw. Bekhuis: “Het beheer van de schaatsbaan in Tubbergen, meehelpen met de opbouw en het naderhand afbreken van de Schröder Masterclass, de jaarlijkse bloemenactie met primula’s en viooltjes, zelfgemaakte vogelhuisjes verkopen. Allerlei dingen doen we, zodat we kunnen rondkomen en dit nieuwe clubgebouw er nu staat.”

De oude blokhut wordt nu gebruikt voor de opslag van allerlei spullen, maar gaat over enige tijd tegen de vlakte en maakt daarbij plaats voor een kapschuurtje.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen