La Cuisine nieuwe ambassadeur van Tubbergen

Foto:

De ambassadeursaward van de gemeente Tubbergen van dit jaar is naar La Cuisine uit Tubbergen gegaan. Ieder jaar wordt deze prijs toegekend aan een bedrijf, organisatie of instelling dat zich op bijzondere wijze onderscheidt en zowel het bedrijf als de gemeente Tubbergen ver buiten de gemeentegrens naamsbekendheid verschaft. Volgens burgemeester Stegers voldoet de nieuwe ambassadeur aan alle gestelde criteria.Tijdens de ondernemersavond van Glasrijk Tubbergen, vanavond in ’t Oale Roadhoes, kregen eigenaren Dagmar en Martijn Spekreijse na de bekendmaking een oorkonde met bijbehorend glaskunstwerk overhandigd door burgemeester Stegers en de secretaris van Glasrijk Tubbergen, Jan Hümmels.

Dagmar en Martijn Spekreijse gaven, na het in ontvangst nemen van de felicitaties van alle aanwezigen, aan erg blij te zijn met de erkenning van hun bedrijf. “Het is voor ons echt een grote eer en een bekroning op ons werk van de afgelopen 10 jaar”, aldus het trotse echtpaar. Met een persoonlijk verhaal, een korte presentatie en een bedrijfsfilm lichtten zij hun gemaakte keuzes en bedrijfsactiviteiten nader toe.

La Cuisine
In 1912 werd Albertus Johannes Mensink de eigenaar van een café met een smederij en handel in haarden, kachels en huishoudelijke artikelen. Hij nam het in dat jaar officieel over van zijn stiefvader en schreef zich in bij de Kamer van Koophandel. Huishoudelijk stond in die tijd vooral voor de reparatie van huishoudelijke artikelen, of het beter maken van halffabricaten. De verkoop verliep gewoon vanuit de smederij.

Pas in 1951 – toen ‘Eijsinks Jan’ en zijn vrouw Suze het bedrijf overnamen – werd het een aparte winkel. Een paar jaar later vestigden ze zich aan de Grotestraat, op de plek waar La Cuisine nu nog zit. In 1973 namen Bert en Ans Wubbolts het bedrijf over en 30 jaar later – in 2003 – was het de beurt aan Dagmar en Martijn Spekreijse. Dat is nu 10 jaar geleden. En het is inmiddels 100 jaar terug dat het bedrijf werd opgericht.

img-20131004-wa0004