Kleine wijzigingen in planning van werkzaamheden centrum Tubbergen

Foto:

Momenteel wordt er op 3 plekken tegelijk gewerkt aan het herinrichten van het Tubbergse centrum. Dit vindt ook plaats in 3 fases, te weten A/B/H. Tijdens de uitvoering liepen de mensen van GWW-bedrijf Roelofs wel tegen enkele problemen aan. “Enkele particulieren wilden meer weten of de werkzaamheden op hun grond. Dit is inmiddels gebeurt. Maar daardoor zijn we wel een lichte vertraging opgelopen in de fasen A en H. Daarentegen konden we in fase B wel verder en daar lopen we iets voorop wat de planning betreft.”De gemeente had er vooraf geen afspraken over gemaakt. “Het ging hierbij vooral over de grenzen van het openbaar gebied en de eigendomsgrenzen van winkeliers”, legt Kevin Boonk van Roelofs uit. “Sommigen wilden daar wat meer van weten. En omdat het nog niet vaststond, wilden wij daar – op die grond – nog niet verder gaan met onze werkzaamheden. In principe is nu alles wel afgekaart; tussen de gemeente en de mensen is alles afgestemd. Daarna hebben wij groen licht gekregen om overal onze werkzaamheden te gaan uitvoeren.” Het ging hierbij om de Oude Marktstraat en de Van Langenstraat, aldus de programmamanager.

Boonk: “Op zich verandert er niks t.o.v. de bestaande situatie. Daarin is het ook al openbare ruimte, alleen zitten de oude materialen er nu nog in. En straks zullen wij daar nieuwe in aanbrengen. De mensen waar het om ging, wilden graag weten of er wat in de zeggenschap over hun eigen grond verandert. Dat is waar dit om draaide.” De gemeente is er intussen op bezoek geweest om alles uit te leggen en afspraken te maken. “Nu weet iedereen waar men aan toe is. Wij gaan verder met het aanbrengen van de verhardingen.”
Fase A is bijna afgerond. De werkzaamheden in het Pastoor Vredendaalpad en het gebied aan de noordzijde van de kerk zijn volop in uitvoering. Fase H is ook bijna afgerond. De nieuwe riolering rondom het gemeentehuis, wat deel uitmaakt van fase B, is inmiddels al deels aangebracht. Begin volgende maand zijn fase A en H helemaal klaar, zo verwacht Roelofs. Eind november geldt dit dan tevens voor fase B.
De actuele planning staat op www.tubbergenbruist.nl
screenshot-2013-10-17-16
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen