Trainer van Tornado Dames 1 bepleit nieuwe sporthal

Het eerste damesteam van Tornado Geesteren heeft gisteren 5 punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Vovem’90. Trainer/coach Gerjan Heerkes doet zelf verslag.”Als ‘niet-inwoner’ van Geesteren, krijg ik vanuit mijn rol als trainer wel iets mee van het gebrek aan goede zaalruimte in de gemeente Tubbergen en zeker in Geesteren. Waar we nu nog steeds lopen te zoeken naar een fatsoenlijke hal om op niveau te kunnen trainen met talentvolle meiden uit Geesteren, is het te hopen dat nieuw te bouwen zaalruimte in de gemeente snel gestalte krijgt. En wellicht kunnen de beleidsbepalers in de gemeente, die hier iets over te zeggen hebben eens gaan kijken hoe ze dat in Emmeloord hebben gerealiseerd. Midden in de polder is er in dat dorp een werkelijk prachtige sportaccommodatie neer gezet. Niet een hal waarbij je aan alles proeft en ziet dat er met een beperkt budget is gebouwd, maar een hal die recht doet aan het neerzetten van sport op een hoog niveau. Wat zou het mooi zijn, zo’n hal in Geesteren (vooruit, Tubbergen mag ook) te zien verrijzen, dat zou pas recht doen aan het niveau waarin in deze Twentse gemeente sport wordt bedreven.”

“Wellicht niet de opening die u gewend bent te lezen, als je denkt een wedstrijdverslag te gaan lezen, maar raakt wel een kern die erg belangrijk is voor de doorontwikkeling van de volleybalsport in zowel in de gemeente, maar zeker ook Geesteren!”

“In een, zoals dus beschreven, prachtige nieuwe hal met een mooie vloer speelden we vandaag in Emmeloord tegen de rode lantaarndrager van de 1e Divisie A. Vovem’90 haalde in de voorgaande 6 wedstrijden slechts 1 punt, maar dat punt werd wel tegen koploper VC Sneek gehaald. Vorige week leverde Veracles bijna een set in tegen deze ploeg, dus waren we gewaarschuwd. De eerste 3 sets zagen we een fris spelend Tornado dat weinig moeite kende met de tegenstander. Na 3 sets werd het verschil steeds duidelijker en met 19, 11 en 9 punten kwam Vovem’90 nog goed weg. Met name aanvallend kon de thuisploeg niet veel brengen. Steeds weer strandden de vooral via de buitenkant geslagen ballen in onze blokkering. De ‘Muur van Geesteren’ stond weer als vanouds en leek er weinig aan de hand deze middag.”

“De 4e set werd ook goed begonnen. Vooraf was ook duidelijk besproken, dat een zege extra glans zou krijgen, als we ons werk met een volle puntenbuit zouden zien beloond. Op 5-2 en 12-7 was Vovem’90 al door de time-outs heen en leek er niets aan de hand. Twee discutabele ballen verder en drie ‘alles-of-niets’ pogingen verder stond het ineens 12-12 en leek Vovem’90 ineens klaar om te vechten voor een punt. Daar hadden we het even moeilijk mee en bleven tegen een achterstand aan kijken. op 18-20 nog een time-out en afgesproken ons niet te laten meeslepen door publiek en tegenstander, maar rustig ons eigen ding goed te doen. En dat lukte. Op 24-22 kregen we twee wedstrijdpunten, maar die waren nog niet genoeg. Twee bloks later was het wel gebeurd en konden wij onze eerste 5-punter van het seizoen begroeten. Daarmee schuiven we weer omhoog, en staan nu op plek 4.”

“Komende zaterdag spelen we weer in de Ransuil en krijgen dan weer een goede ploeg op bezoek: Rivo Rijssen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen