Sophie Derkman en Johan Rijke aan de slag als buurtsportcoach

Foto: Redactie

Stichting Welzijn Tubbergen en Stichting Sport en Recreatie Tubbergen hebben samen met de gemeente 2 buurtsportcoaches aangesteld: Sophie Derkman en Johan Rijke.De coaches gaan de komende jaren actief aan de slag om inwoners van de gemeente Tubbergen te stimuleren in een actieve en gezonde levensstijl. Daarbij richten zij hun activiteiten in eerste instantie op kinderen, kinderen met een beperking, jongeren en senioren. Wel hebben elk een specifiek profiel. Samen zorgen zij voor een laagdrempelig beweegaanbod in de wijk, rondom scholen, bij sportverenigingen en dergelijke.

De coaches ontwikkelen ideeën en voeren deze vervolgens ook praktisch uit. Het is mogelijk om de buurtsportcoaches in te zetten bij kinderdagverblijven, zorgaanbieders en bedrijven.

Sophie Derkman (23) uit Tubbergen
Na haar opleiding psychomotorische therapie en bewegingsagogie aan de CALO in Zwolle heeft ze eerst een periode gewerkt op het Bouwhuis in Enschede. Hier begeleidde ze mensen met een lichamelijke en verstandelijke beperking. Daarnaast werkt Derkman sinds circa 8 jaar bij het zwembad De Vlaskoel in Tubbergen. Op dit moment is zij werkzaam als bewegingsagoog bij het Roessingh. Naast deze baan start ze nu als buurtsportcoach in de gemeente Tubbergen.

Johan Rijke (26) uit Rijssen
De afgelopen 4 jaar heeft hij als combinatiefunctionaris gewerkt bij de Aloysiusschool, kinderopvang De Boerderij in Geesteren en de gemeente Tubbergen. Zijn taken waren: sportoriëntatielessen verzorgen, leerkrachten en CIOS studenten begeleiden bij de gymlessen, ondersteunen van trainsters bij volleybaltrainingen (pedagogisch/organisatorisch gebied), sportactiviteiten organiseren voor de jeugd na schooltijd en in de vakanties.

Meer informatie
Wilt u meer weten wat de buurtsportcoaches voor u kunnen betekenen? Bel dan even met Harry Oosterhof directeur Stichting Sport en Recreatie Tubbergen (0546-623335) of André Reimerink directeur Stichting Welzijn Tubbergen (0546-622788).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen