Gehandicapten vallen over nieuwe bestrating in centrum Tubbergen

Het gehandicaptenplatform trekt aan de bel over de nieuwe verharding in het centrum van Tubbergen, dat wordt aangelegd in het kader van het project ‘Tubbergen Bruist’. Het bedrijf dat de bestrating op zich neemt zou rekening houden met gebruikers van rolstoelen, scootmobielen en handbike’s, maar volgens het platform komt daar niks van terecht.”Met grote verbazing merken we dat de bestrating van Tubbergen Bruist erg ruw is”, zo schrijft Leo Stamsnieder, voorzitter Gehandicaptenplatform Tubbergen, in een brief aan het college van burgemeester en wethouders. Gehandicapten ondervinden daardoor veel hinder. “Van participatie van gehandicapten aan het maatschappelijk verkeer is dan geen sprake.”

CDA-voorman Peter Kooiker stelde de kwestie gisteravond aan de kaak tijdens de gemeenteraadsvergadering. “Het proefstukje dat ze eerst hebben gezien, wijkt erg af van hetgeen er nu is neergelegd.”

Volgens burgemeester Stegers is er inderdaad iets niet goed gegaan en zal er spoedig contact op worden genomen met zowel het platform als de uitvoerder van de herbestrating. “Hopelijk hoeven de reeds gelegde stenen er niet weer uit, maar is daar een passende oplossing voor te vinden”, aldus Stegers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen