Motorrace Tubbergen maakt doorstart

Foto: Onbekend

“Het gaat 100% zeker door”, belooft Jos Engbers van de gelijknamige motorenwinkel in Tubbergen. “De historische motorenrace, zoals we die de afgelopen jaren hebben gehad, krijgt komend jaar gewoon een vervolg.”Jarenlang was Tubbergen tijdens het pinksterweekeinde in de ban van de befaamde motorraces. Bekende namen als Wil Hartog, Jack Middelburg en Boet van Dulmen reden rond in Tubbergen en omgeving.

Die oude tijden herleefden de afgelopen jaren op Tweede Pinksterdag, tijdens de historische motorraces. De oud-voorzitter van de organiserende stichting Historische Motorrace Tubbergen, Werner Sauer, maakte echter aan begin van dit jaar bekend dat de race niet meer zou doorgaan, mede vanwege het ontbreken van voldoende vrijwilligers die mee willen helpen met organiseren. Engbers heeft alsnog een aantal Tubbergse enthousiastelingen bij elkaar gekregen, zodat het volgend jaar wel wordt gehouden. “Erik Scholten, Hennie Deterink en enkele anderen”, zo bevestigt hij.

Precies zoals voorheen vindt de race in het weekend van Pinksteren plaats, in 2014 op 8 en 9 juni. De exacte invulling wordt in de komende maanden bekendgemaakt. Engbers: “Er zijn nog allerlei dingen die geregeld moeten worden, maar dat het doorgaat is wel zeker.”


Cookieinstellingen