‘Bestaande bushaltes zullen niet worden geschrapt’

Foto:

Volgens verkeerswethouder Jos Harmelink blijven de bestaande bushaltes in de gemeente gewoon gehandhaafd, ondanks het feit dat busvervoerder Syntus Twente ze niet meer in hun reisschema’s vermeldt.”In de nieuwe dienstregeling staan alleen de tijdzones. In Vasse dus 1 bij de kerk”, geeft Harmelink als voorbeeld. De overige bushaltes zullen volgens hem niet worden opgeheven.

Morgenochtend zullen promotieteams van Syntus aanwezig zijn op de grotere busstations, waaronder in Almelo, om persoonlijk informatie te geven en eventuele vragen te beantwoorden. Het bedrijf komt dan ook – in de loop van de dag – met een officiële reactie op de onstane verwarring. Iets dat GB/VVD-raadslid Frank Broekhuis, die de kwestie aan de kaak stelde, afwacht.

Reactie van Twents (Syntus)
“Afgelopen weekend ontstond er een discussie op social media en internet, maar gelukkig wees men elkaar erop dat er geen bushaltes gaan verdwijnen. Want dat is het geval. Het is gebruikelijk dat alleen de grotere haltes in een reisschema staan en niet alle. Op 9292OV.nl staan trouwens wel alle bushaltes”, aldus Syntus-woordvoerder Kim Broere. “Overigens gaan we naar aanleiding hiervan wel bekijken of we niet alsnog alle haltes kunnen weergeven op onze website.”

Op 15 december begint de Twentse busvervoerder met een geheel nieuwe dienstregeling.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen