Jumping Schröder Tubbergen geheel afgelast wegens hevige regenval

Foto:

Gezien het weer van de afgelopen dagen en wat er nog op komst is qua regenval, heeft de organisatie van Jumping Schröder vanochtend doen besluiten het evenement af te gelasten. De feestavonden van vrijdag en zaterdag gaan eveneens niet door. Dat meldt mede-bestuurslid Ruud Droste, eigenaar van ’t Oale Roadhoes, zojuist.”Vanwege het aanhoudende slechte weer heeft het bestuur van Jumping Schroder Tubbergen helaas moeten besluiten om alle rubrieken af te lassen, zowel voor vrijdag 9 mei als zaterdag 10 mei. Met oog op het welzijn van de paarden is het niet verantwoord van start te gaan op deze bodem”, zo liet het bestuur vanmorgen al via Facebook weten.

Een grafstemming, zo laat zich de sfeer in het Schröderkamp op dit moment misschien wel het beste omschrijven. Wim Schröder: “Verschrikkelijk, mag je wel zeggen.” “Ik heb ooit m’n nek gebroken, en dit meen ik echt, dan stap je hier relatief makkelijk overheen. Want als je zoiets meemaakt, weet je niet meer waar je bent. Maar man, wat enorm is dit jammer zeg”, vult tweelingbroer Ben aan.

Met de afgelasting gaat het publieke afscheid van de toppaarden Geneve, Montreal en Monaco niet door. Glock’s London, het miljoenenpaard dat onlangs via een spannende veiling van de hand ging, blijft eveneens op stal. “We hadden gewoon alles voor elkaar, kregen complimenten van iedereen. Van ruiters en gewone bezoekers, standhouders en sponsoren. Maar het enige waar we geen invloed op hebben, het weer, laat het gewoon afweten. De beslissing om te stoppen is gewoon de enige juiste, ook gezien de weersverwachting van vandaag en morgen”, legt cateraar Ruud Droste uit. “We zouden vandaag zo’n 160 sponsoren ontvangen en morgen ook zo ongeveer hetzelfde aantal. Maar dat gaat dus allemaal niet door.”

Een all-weather bodem, zoals vorig jaar is aangelegd op het terrein van het CSI te Geesteren, had eventueel uitkomst kunnen bieden. “Maar het is echt niet zo dat we er niks aan gedaan hebben. Bepaald niet, we hebben er alles aan gedaan om het terrein berijdbaar te houden. En waar zie je dit nog, een wedstrijd op gras? Niet zomaar een weiland, qua dreinage enzovoorts is dit het maximale wat mogelijk is”, aldus Gerco Schröder. “Misschien dat we er over na moeten denken, maar voor dit jaar is het natuurlijk niet meer van belang”, zegt Tom Brinkman. “Hoeveel paarden hebben hier de afgelopen dagen wel niet gereden? Een stuk of 500 zeker”, schat Jesper Romp.

Volgend jaar wordt het evenement gewoon opnieuw georganiseerd, belooft de organisatie. “Al kan het zijn dat we een andere cateraar nemen”, grapt Wim in de richting van Droste. “Als ‘ie failliet gaat, misschien. Maar anders nemen we gewoon weer dezelfde”, zo pareert laatstgenoemde lachend.

Overigens is er vanaf 16.00 uur vanmiddag gelegenheid om een hapje en een drankje te nemen in de grote tent. “Een mooi moment om iedereen gelijk te bedanken voor hun onvoorwaardelijke inzet”, aldus de organisatie van Jumping Schröder Tubbergen.

103071776996767234293512009980196383819726n

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen