Manderveen massaal ‘kopje onder’

Foto:

Als je niet meedoet, hoor je er eigenlijk ook niet bij. Zo fanatiek zijn ze hier wel. De woorden van aardbeienteler Hardrik Hendriksen omschrijven goed waar het in Manderveen op neerkomt, ook vandaag tijdens de jaarlijkse Fiets ‘m d’r in. Ieder bedrijf uit de kleine kern is vertegenwoordigd met een deelnemer, net als zowat elke vriendengroep. Sporadisch waagde een dappere meid het.

Een opgave om 02.00 uur ’s nachts, dat is vast niet zomaar. De in Weerselo woonachtige Mike Lohuis (Oalsboer) werd vannacht toch nog overgehaald dan wel uitgedaagd om vanmiddag aan de start te verschijnen. Helaas ging het niet helemaal van een leien dakje, want na zo’n 15 meter verloor hij zijn evenwicht en kukelde de jongeman alsnog het water in. De snelle ‘ondergang’ van Lohuis was bepaald niet de enige in zijn soort. Veel deelnemers, zeker degenen die dit jaar voor de eerste keer afdaalden in de behendigheidsproef, keerden kletternat maar veelal met een grote glimlach op hun gezicht terug naar het rennerskwartier dat op het terrein van VV Manderveen was opgesteld. Zelfs een pasgetrouwd stel, dat deelname als huwelijksopdracht had meegekregen, ging de uitdaging aan op de 60 m lange baan.

De waterrijke race is al jaren een succesnummer, geeft wedstrijdsecretaris Elke Harmelink namens de organiserende Venfluiters aan. “Er is daarom dit jaar niet zo gek veel veranderd. Wel denken we nog na of we dit volgend jaar opnieuw zo gaan doen. Of dat we toch iets anders gaan organiseren. Het moet natuurlijk wel passen, ook qua locatie. Gelukkig kan het wat dat betreft wel weer hier, al moeten we dat nog wel even helemaal vastleggen. Ditmaal waren de aanmeldingen wel ruim aan de late kant. Dat was een beetje problematisch. En voor de zekerheid is er toch een tent geplaatst, in geval van regen. Dan kunnen mensen schuilen en dus hier blijven.” De Albergse cabaretier Thijs Kemperink was, na een jaartje afwezigheid, opnieuw ter plaatse om iedereen een hart onder de riem te steken en alvast te geinen over de vermoedelijke afloop.

img20140810143325

Net alsof het zo moest zijn, bleek het team HeliCentre met Jordi Kuipers – in het dagelijks leven helikopterpiloot – de snelste ‘laagvlieger’. Eind dit jaar stoppen de uitbaters van Peddemors met hun horecabedrijf, op wiens grond het ludieke waterevenement sinds enkele jaren plaatsvindt, en gaan dan vol voor de wentelwieken. Met een tijd van 11,82 seconden bleef hij JABA team 3 (Ruud Hankamp) en Boernjongs oet Maneven (Chiel Booijink en Brian de Witte) respectievelijk ongeveer 1 en 1,5 seconde voor. Timo Paus en Stan Reinerink van team De Grensdrieters kregen de juryprijs voor originaliteit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen