Laatste ronde Rabo Projectenfonds in de huidige vorm

Foto:

Het welbekende Projectenfonds van de Rabobank gaat vermoedelijk op de schop. Jaarlijks stort Rabobank Noord Twente een gedeelte van haar winst in dit fonds. Met het geld hieruit wil de bank een blijvende bijdrage aan projecten die gericht zijn op versterking van het maatschappelijke, sociale of culturele leven in Noord Twente geven.Het Rabobank Projectenfonds keert ieder half jaar bedragen uit aan lokale organisaties en verenigingen, die een maatschappelijk of cultureel doel nastreven. Een speciale selectiecommissie (bestaande uit leden uit de ledenraad van de bank) beoordeelt de verschillende projecten. In mei van dit jaar werden 15 initiatieven uit de gemeente Tubbergen beloond.

Heeft uw vereniging dit jaar een project dat wel financiële steun kan gebruiken? Dien dan voor 1 oktober uw aanvraag in bij Rabobank Noord Twente. In aanmerking komen verenigingen, instellingen, organisaties en clubs die een maatschappelijk of cultureel doel nastreven. Verenigingen die in aanmerking komen voor financiële ondersteuning ontvangen in oktober bericht.

Laatste ronde
De Rabobank wijst klanten en leden erop dat dit waarschijnlijk de laatste ronde is van het Projectenfonds in de huidige vorm. De bank heeft de intentie om per 1 maart 2015 te fuseren met Rabobank West Twente. De invulling van de coöperatieve fondsen wordt dan opnieuw bekeken. Dat de bank lokale initiatieven blijft ondersteunen, is daarbij gewoon een feit. Maar onder welke noemer en op welke manier, is nog niet bekend. Uiteraard houdt de bank haar klanten en leden van eventuele wijzigingen op de hoogte.

Zowel het aanvraagformulier als het reglement zijn te downloaden via www.rabobank.nl/noordtwente.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen