Vergevorderde plannen voor Tubbergse bioscoop/theater

Foto:

Film- en theaterliefhebbers uit Tubbergen en omliggende dorpen/gemeenten hoeven vanaf komend jaar niet meer naar ‘de grote stad’ voor een gezellig avondje uit. Tenminste, als het aan een laaiend enthousiaste Tubbergenaar ligt. Hij heeft namelijk vergevorderde plannen voor een bioscoop annex theater, wellicht op het Tubbergse industrieterrein. Via internet probeert de initiatiefnemer alvast te inventariseren of hiervoor genoeg animo bestaat.

Vorig jaar begon het te ‘borrelen’. Toen kreeg de Tubbergse initiatiefnemer, voor een bioscoop/theater in eigen dorp, zijn allereerste ingevingen en ging hij aan de slag met het schrijven van een bedrijfsplan. Ook ruwe schetsen, onderzoek in en naar de filmbranche en gesprekken met andere ondernemers, waaronder eigenaren van leegstaande bedrijfspanden, behoorden hiertoe.

De ondernemer, die reeds enkele jaren in de filmindustrie werkzaam is, hoopt voorlopig zoveel mogelijk anoniem te blijven om zo het geheel in alle rust verder te kunnen uitwerken. Dit is mede vanwege zijn huidige baan. “Ik wil geen mensen voor de kop stoten. Deze plannen zijn nog niet bij iedereen bekend en ik wil graag voorkomen dat ik misschien iemand tekort doe.” Desondanks hoopt hij dat veel mensen enthousiast zijn over de plannen. “Daardoor zijn deze gewoon sneller te realiseren. Ikzelf ben hierin minder belangrijk. Het gaat om het uitvoeren van dit plan. Als blijkt dat er genoeg vraag naar is, naar een bioscoop/theater, kan er eerder mee worden gestart. Zo simpel is het gewoon”, zo laat de Tubbergenaar desgevraagd weten.

Zoals het er nu naar uitziet, wordt een bestaand bedrijfspand aangepast en verbouwd tot een bioscoop/theater. Daarin komt de modernste filmtechniek, luxe stoelen, een foyer plus aangrenzende loungebar en natuurlijk enige kantoorruimte. Alles wordt gesitueerd op de begane grond met daarboven 1 verdieping en is rolstoel-toegankelijk. De gemeente is vooraleerst enthousiast en blij met het initiatief.
Klik hier voor de Facebook-pagina van Bioscoop Tubbergen.
img20140901170549
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen