Tubbergen krijgt permanent glascentrum

Foto:

Menigeen heeft zich er in het verleden op stukgebeten, maar binnenkort komt dan toch de langgekoesterde droom van creatief en kunstminnend Tubbergen uit. Een permanent glascentrum, eindelijk werkelijkheid door het initiatief van het bedrijf Combi Glas uit Geesteren. Het glascentrum vestigt zich in het koetshuis van De Eeshof en is op tijd gereed voor de 18e editie van Glasrijk, het jaarlijkse evenement over glaskunst in Tubbergen.

“In ons atelier in Geesteren wordt al vele jaren glas-in-lood vervaardigd. Een aantal jaren geleden zijn we gestart met de verkoop van alle benodigdheden voor glas-in-lood en glasfusion. Verschillende ateliers en creatieve personen kenmerken het verkooppunt als een grote snoepwinkel. We hebben het eigenlijk steeds verder uitgebreid”, zo laat de familie Kreuwel van Combi Glas weten. “Het glascentrum op deze locatie is voor ons een logische stap vooruit. Een perfect, haast natuurlijk, begin van de route voor de mensen die Glasrijk gaan bezoeken.”
Niet de basiliek, het gemeentehuis of een ander gebouw in Tubbergen wordt hiermee dus de aangewezen plek waar het glascentrum verrijst. De Eeshof, het geboortehuis van Dr. Schaepman, is verkozen tot ‘heilige grond’ voor de glaskunstenaars. “In het glascentrum zullen workshops worden aangeboden waar mensen tussen de middag kunnen genieten van een hapje eten uit de keuken van de Eeshof. De mogelijkheden voor een middagbesteding voor ouderen en eventueel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden inmiddels al druk onderzocht. Maar goed, dit moeten we nog nader uitvouwen en vervolgens invullen. Het gaal allemaal niet van vandaag op morgen”, legt de familie Kreuwel uit.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen