‘Drama Haaksbergen niet mogelijk in Tubbergen’

Nu een monstertruck in Haaksbergen het publiek in is gereden, met daarbij een dodelijke afloop voor enkele toeschouwers, staat de voor aanstaande dinsdag geplande stuntshow in Tubbergen – met daarin een vergelijkbare machine – ter discussie. Burgemeester Stegers en de organisatie van het evenement laten echter weten dat het nu nog te vroeg is om conclusies te trekken.

“Het is nu nog vers, net een uurtje of zoiets geleden, maar we verwachten morgen wel een telefoontje”, vertelt Pieter de Vries namens organisator Stunt Movie Production. “Maar wij hebben in de 40 jaar dat we dit doen nog nooit een ongeluk gehad zoals daar zojuist. We zorgen er ook altijd voor dat het publiek op veilige afstand staat.” Volgens hem wordt er niet, zoals in Haaksbergen het geval was, over 6 of 7 sloopauto’s gereden. “Hooguit 2 of 3”, aldus De Vries.

De stuntshow, met daarin ook een monstertruck, staat gepland voor aanstaande dinsdagavond. Locatie is het parkeerterrein tegenover zwembad De Vlaskoel.

Burgemeester Stegers geeft in een reactie aan dat de gemeente de reeds afgegeven evenementenvergunning opnieuw gaat bekijken n.a.v. het drama in Haaksbergen. “Ik wist eerlijk gezegd niet dat dit in Tubbergen georganiseerd ging worden. Het afgeven van de vergunningen is gedelegeerd en alleen in bijzondere gevallen passeren deze mijn persoon. Maar nu dit is voorgevallen, zullen we zeker kijken of alles aan de regels voldoet.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen