Glasrijk mikt op weer zo’n 15.000 bezoekers

Foto:

Ook voor de komende editie van Glasrijk Tubbergen is curator Piet Augustijn, met medewerking van vele vrijwilligers, erin geslaagd om een zeer gevarieerd aanbod van kunstenaars en glaskunstwerken naar Tubbergen te halen. Als de weersomstandigheden meewerken verwacht de organisatie dat er zo’n 12.000 tot 15.000 bezoekers van komen genieten. Het thema van de 18e editie is Poëzie in Glas.

Glasrijk wordt elk jaar mogelijk gemaakt door bijdragen van sponsors, beschikbaarheid van locaties en inzet van ongeveer 100 vrijwilligers.

De exposities zijn van woensdag 1 oktober t/m zondag 5 oktober dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur en op donderdag tot 20.00 uur te bezichtigen op diverse binnen- en buitenlocaties. Onder andere in Canisius, in en rond De Eeshof, op het plein in en om de beide kerken en in winkels.

De plattegrond en looproutes zijn verkrijgbaar bij de 3 infostands, het VVV-kantoor en De Delle. Zie ook de Art & Shopping catalogus die op genoemde punten voor €2 verkrijgbaar is. Tevens is daar een kunstcatalogus voor €5 te koop. Rondleidingen worden dagelijks vanaf 14.00 uur gehouden. Reserveren kan bij de VVV à €10 per persoon inclusief catalogus.

Bijzonderheden programma
Dagelijks op aangekondigde tijden bij de tent op de parkeerplaats tussen Deterink en Weusthuis, naast het gemeentehuis, geven glasblazers demonstraties.

De nieuwe Ambassadeur van Tubbergen wordt zaterdag rond 17.00 uur bekendgemaakt door burgemeester Stegers van de gemeente Tubbergen in het Raadscafé van ’t Oale Roadhoes.

Hoewel de uitvoeringswerkzaamheden in het centrum van Tubbergen nog niet helemaal gereed zijn, worden zaterdagmiddag 8 glazen stapstenen met werk van Diego Semprun Nicolas onthuld. Dit als start van de ruim 50 die gepland zijn. Voor de rest worden telkens andere kunstenaars ingeschakeld. Ook komen er later dit jaar nog 4 glazen vitrines, van elk ongeveer 1 kubieke meter, op het heringerichte Raadhuisplein voor wisselende exposities.

In het Raadscafé van ’t Oale Roadhoes is dagelijks van 16.00 tot circa 22.00 uur het Kunstencafé met video’s over glaskunst en glaskunsttechnieken. Op donderdag vanaf 20.00 uur is er een barista met de kunst van koffie en op vrijdag vanaf 20.00 uur zijn er gesprekken met glaskunstenaars onder leiding van Piet Augustijn.

Aanstaande woensdag is de Balkonzaal van ’t Oale Roadhoes van 19.00 tot circa 22.30 uur locatie voor een poëzieavond onder leiding van Wim Brands. Hij maakt tevens de winnaars bekend en doet de prijsuitreiking van de gedichtenwedstijd. Eerst de schoolkinderen, later de volwassen deelnemers. Entree €7,50. Kaarten zijn verkrijgbaar via de VVV, aan de zaal of via [email protected]. Wim Brands leest voor uit eigen werk, interviewt Piet Augustijn en A.L. Snijders, die ook voorleest uit zijn eigen zogenaamde ZKV’s (ofwel: zeer korte verhalen). Frank Droste en Sanne Aarnink zorgen voor muzikale omlijsting.

Op zaterdag en zondag zijn er kinderactiviteiten in het pand van Brookhuis en in Canisius. Kosten €2 per persoon. De tijden worden ter plekke aangekondigd.

Omdat het de eerste zondag van de maand is, wordt er aanstaande zondag op de Almeloseweg ook de maandelijkse Noabermarkt gehouden.

Concert
Het Glasrijkconcert is zaterdag vanaf 19.30 uur in de Basiliek, open vanaf 19.00 uur. Medewerking is er van het Pancratiuskoor onder leiding van Jeroen Hulshof en Ladies Only onder leiding van Mirjam Spoelman, solisten sopraan Karin Hertsenberg en tenor Bert Roelink en organist Louis ten Vregelaar. De nazit is in ’t Oale Roadhoes. Het toegangsbewijs kost €10 inclusief koffie bij de nazit. Kaartvoorverkoop bij de VVV, de 3 Glasrijk-infostands, Boekhandel Heinink, of op de avond zelf aan de basiliek. De organisatie is in handen van de Lionsclub Tubbergen. Goede doelen die zij ondersteunen zijn: schoolproject Tubbergen en Glasrijk.

In het Raadscafé is zondag rond 17.30 uur de afsluiting en tevens bekendmaking van het thema van Glasrijk 2015.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen