Glasrijk 2014 geopend door Wim Brands, naam glascentrum onthuld

Foto:

Glasrijk 2014 kan rekenen op bezoekers uit heel Nederland. Vandaag waren er al o.m. bezoekers uit Den Haag en Arnhem in Tubbergen om niets te hoeven missen van het glaskunstevenement. Wim Brands, bekend als dichter en tv-presentator, verrichtte de openingshandelingen.

Burgemeester Stegers zei het al in zijn openingswoordje, Glasrijk zit weer in de lift. “Dat is al een aantal jaren zo en dat moet ook vooral zo blijven.” Tijdens het glaskunstevenement is op uiteenlopende locaties in het centrum van Tubbergen glaskunst te zien. Iets wat de komende dagen zo’n 15.000 mensen zullen ondernemen.
Het thema van deze editie is Poëzie in Glas. Niet zo makkelijk om dat te uiten in glas, aldus Glasrijk-voorzitter Harry Kolk. “Piet Augustijn, onze curator, heeft kunstenaars uit verschillende landen uitgenodigd die hieraan vorm hebben gegeven. Wat een uitdaging, want wanneer is een kunstwerk poëtisch te noemen?” Naast kunstenaars uit Nederland zijn ook Belgische, Tsjechische, Franse, Engelse en Mexicaanse collega’s aanwezig met hun werken.
Glascentrum Het Koetshuis
Het initiatief van Combi Glas uit Geesteren, een permanent glascentrum in Tubbergen, opende vandaag voor het eerst haar deuren. De naam ervan was lang geheim gehouden, maar lag uiteindelijk natuurlijk voor de hand: Het Koetshuis. Gevestigd in het koetshuis van De Eeshof èn op tijd gereed voor de 18e editie van Glasrijk.
De exposities van Glasrijk 2014 zijn van woensdag 1 oktober t/m zondag 5 oktober dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur en op donderdag tot 20.00 uur te bezichtigen op diverse binnen- en buitenlocaties.
glaskunst
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen