Eerste fles Twentse whisky voor Dik Wessels

Foto:

Na jaren van ontwikkelen en rijpen kunnen liefhebbers nu eindelijk een Twentse whisky gaan proeven. Stokerij Sculte in Mander, met Gerard Velthuis aan het roer, heeft gisteren de eerste flessen symbolisch weggegeven.

Na zeker 10 jaar van reizen, leren en experimenteren heeft Velthuis nu zo’n 500 flessen whisky gebrouwen. Hiervan gaan er 400 in de verkoop. Niet via slijterijen, maar in eigen beheer via de brouwerij bij hem thuis.
De eerste fles van de Sculte Twentse Whisky is vorige week gebotteld na een rijpingsproces van 4 jaar. En aan dat rijpingsproces ging nog weer een hele periode van voorbereiding vooraf.
Alle ingrediënten van de whisky zijn van Twentse bodem. Zo is het hout voor de vaten afkomstig van speciaal gekapte eikenbomen die 200 jaar aan de Gravenallee in Almelo stonden.
De eerste 2 flessen werden gisteren weggegeven. De eerste aan de Rijssense ondernemer Dik Wessels en de tweede aan een Schotse whiskykenner die hem hielp bij het maken van de whisky.
1035145685963119407024625020645029880015n
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen