Koninklijke onderscheiding voor voorzitter De Eendracht, Gerard Franke

Foto:

Gisteravond heeft Gerard Franke, voorzitter van muziekvereniging De Eendracht uit Manderveen, een koninklijke onderscheiding ontvangen voor zijn jarenlange vrijwilligerswerk. De door de heer Franke uit Harbrinkhoek geleverde bijdrage wordt gezien als een voorbeeld van gemeenschapszin waarbij voor zijn inzet en grote betrokkenheid voor de samenleving op diverse maatschappelijke terreinen grote waardering bestaat.

Vanaf 10 april 1989 is Franke voorzitter van de muziekvereniging de Eendracht in Manderveen. Hij zorgt naast zijn verantwoordelijkheden als voorzitter ook voor de jaarlijkse oliebollenactie en andere activiteiten om de vereniging financieel draaiende te houden. Voordat de heer Franke voorzitter werd, was hij al circa 10 jaar actief voor de vereniging als bestuurslid.
Daarnaast speelt hij al 50 jaar mee met de fanfare op de tuba en zit hij al 40 jaar bij het dweilorkest van de vereniging.
Franke is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De decorandus kreeg de bijbehorende versierselen op gisteravond rond 21.00 uur door de burgemeester 
uitgereikt. De uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse najaarsconcert van muziekvereniging De Eendracht in het Kultürhus te Manderveen.
dsc5431
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen