Pop-up store geopend in Geesteren

Foto:

In een al enige tijd leegstaand pand te Geesteren, recht tegenover Slagerij Hemmer, is vanochtend een tijdelijke winkel – een zogeheten pop-up store – geopend. In die winkel. Een groot aantal lokale kunstenaars toont en verkoopt er hun spullen.

De tijdelijke winkel is gevuld met unieke spulletjes van lokale creatievelingen, gecombineerd met producten van kleine handelaren. Eenieder kan er op z’n gemak woonaccessoires, vintage producten, sieraden en andere hebbedingetjes shoppen. Maar ook bijvoorbeeld een grote houten tafel en een zithoek. “Veruit de meeste producten zijn met de hand gemaakt en nergens anders te koop”, legt Brigitte Oude Weernink (48) uit. Samen met dochter Lobke (22) runt ze de Geesterse winkel. “Dit is eigenlijk best uniek aan deze kant van het land. Ik zag het in de Randstad en dacht toen ‘ik probeer het gewoon hier’. Ik had eerst in Tubbergen gekeken, maar de huurprijs was me te hoog. Toen kwam ik in gesprek met de eigenaren van dit pand. Zij zagen in hoe enthousiast ik was en toen zijn we er snel uitgekomen.”
Aan de huur van de locatie komt over 3 maanden een einde. De prijs van een product komt in overleg met de maker tot stand. Brigitte: “Op de prijssticker staat een andere code waaraan we kunnen zien door wie het gemaakt is. Na onze oproep, enkele weken terug, stroomden de spulletjes binnen. Echt niet normaal bijna. De hele winkel is nu hartstikke vol. We hebben nu zelfs een wachtlijst voor mensen die hier hun spulletjes willen verkopen.”
De pop-up store is geopend op dinsdag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.30 uur en zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Tussen de middag, van 12.30 tot 13.30 uur, en op maandag is de winkel gesloten.
dsc002971