Marktplein Tubbergen gaat bijna open

Iris en Tine Bekhuis voorafgaand aan de opening van Marktplein Tubbergen
Foto: Redactie

Er wordt hard gewerkt aan een eigentijdse winkelformule in het pand waar voorheen Bekhuis Woonstyle gevestigd was, op het industrieterrein in Tubbergen.

De zusjes Iris en Tine Bekhuis zetten er samen hun schouders onder. Natuurlijk wel met de hulp van enthousiaste familieleden en vrienden. “Het is zo’n groot pand en ook dit nieuwe bedrijfsconcept rol je niet 1-2-3 uit. Dat kost gewoon tijd en heel veel werk. Gelukkig weten we niet anders. Via onze ouders hebben we met de paplepel ingegoten gekregen dat je de volle 100% moet geven”, laat Iris (22) weten. “Op dit moment zijn we bezig alles mooi in te richten. Mijn zus Tine (25) is nog haar studie aan het afronden, dus zij kan in deze beginfase minder op de locatie aanwezig zijn. Maar nu al qua planontwikkeling en zeker ook op termijn zal ze er fulltime aan de slag gaan, net als ikzelf.”
Slim hergebruiken
Mensen zullen bij Marktplein Tubbergen goederen vinden die variëren van een complete huisraad tot eigengemaakte creaties, en alles daar tussenin. Tine: “Wij maken het verkopen van goederen makkelijker voor particulieren. Veel mensen bieden iets aan via internet, waar de verkoper natuurlijk verschillende risico’s loopt. Marktplein Tubbergen is een soort fysieke Marktplaats.nl waar men dus van de nadelen geen last heeft. De verkoper verdient er geld mee zonder er al teveel moeite voor te doen, want die hoeft het eigenlijk alleen maar langs te brengen en een verkoopplekje (vloeroppervlak, tafels en/of stellingen) te huren. Vervolgens is dus iemand anders weer blij met de spullen. Die kan immers voor een leuk prijsje iets kopen. Bovendien wordt het milieu zo minder belast. Kortom, recyclen op een prettige manier.”
Zo makkelijk als via internet, maar dan veiliger
De zusjes hopen natuurlijk dan het concept van een ‘offline Marktplaats.nl’ aan zal slaan. Iris: “Veel mensen kopen en verkopen spullen via internet. Het is een mooie manier om goederen een tweede leven te geven, maar daaraan kleven wel een aantal nadelen. Zo kan de koper het aanbod van tevoren niet zien, kleding of schoenen kunnen niet worden gepast en voor kleine goederen is verzending relatief duur. Wij bieden hiervoor dé oplossing. De mensen richten hun verkooppunt zelf in en mogen deze vervolgens gewoon tussentijds aanvullen.”
De winkel moet ook een ‘uitje’ zijn. “Bijvoorbeeld doordat mensen geregeld langskomen om te kijken hoeveel er al verkocht is”, legt Iris uit. In het midden van de zaak is een gezellige koffiehoek ingericht. “Hopelijk wordt het een ontmoetingsplaats voor klanten en verkopers.”
marktplein-tubbergen-pand